Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

A rossz oltási folyamat okozhatta a vérrögösödést az AstraZeneca-vakcina után elhunyt személyeknél

Az egyik dán szakorvos és professzor szerint nem maga az AstraZeneca vakcinája, hanem az asszisztensek által elvégzett helytelen oltási procedúra okozhatta a véralvadási zavar kialakulását az elhunyt igénylők esetében.

Nyíregyháza, 2021. március 16. Gulyás Gábor háziorvos beolt egy pácienst a kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagának első adagjával nyíregyházi rendelőjében 2021. március 16-án. MTI/Balázs Attila
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Berlingske hírportálnak adott interjúban Niels Høiby professzor arról beszélt, hogy a Dániában 60 éves korában az AstraZeneca-védőoltás beadását követően elhalálozott hölgy valójában nem a vakcina mellékhatásai miatt lett rosszul.

A koronavírus elleni vakcinákat intramuszkulárisan, vagyis izomba kell beadni, ami azt jelenti, hogy az injekciós tű beszúrása előtt a bőrfelületet muszáj kinyújtani, ezáltal nem sérülnek meg a vérerek. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Ha mégis enyhe vérzés keletkezne, akkor azonnal ki kell húzni a tűt, és biztonságosabb pontot szükséges keresni, ahol már nem történhet meg hasonló probléma.

Niels Høiby azonban úgy gondolja, nem minden esetben készülnek fel megfelelő módon az oltásra – többször is látott már olyat, hogy a bőrfelület nyújtása helyett mutatóujjal és hüvelykujjal nyomták össze az oltandó területet, ami ritkán ugyan, de halálos végkimenetellel végződhet.

A professzor elmélete szerint ebben az esetben a vakcina hatóanyaga izom helyett bekerülhet a véráramba, ahonnan eljuthat a szívbe és a tüdőbe is, továbbá véralvadást és vérrögösödést okozhat, amelyek később elzárhatják az ereket, a trombózis pedig halállal zárulhat.

Mindezek apropóján a szakember meg van győződve róla, hogy az AstraZeneca-vakcinák felfüggesztése helytelen volt, ezzel szemben éppen az orvosokat és ápolókat kellene tájékoztatni arról, miként adják be helyesen az oltást a delikvenseknek, elkerülve a fatális következmények rizikóját.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.