Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

A repülőnél is gyorsabb lehet a Budapest-Varsó Nagy Sebességű Vasút

Fotó: Charles Forerunner/Pexels
not image

Kornis Vivien

2021. április 29. - 07:38

Bécsbe és Pozsonyba kevesebb mint 2 óra, Pozsonyba 3 és fél óra, Varsóba 5 és fél óra alatt juthatunk el a Budapest-Varsó Nagy Sebességű Vasút megvalósulásával, és a belföldi utazás is jelentősen kényelmesebbé válhat.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közzétett néhány részletet a Budapest-Varsó Nagy Sebességű Vasút (NSV) megvalósíthatósági tanulmányából, melyből kiderül, hogy Bécsbe és Pozsonya kevesebb mint 2 óra, Pozsonyba 3 és fél, Varsóba pedig 5 és fél óra alatt lehet eljutni a vonat segítségével. 

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

A munkálatokat a 2030-as évek elején kezdhetik meg, de a Kelenföld és Törökbálint közötti szakaszon már korábban megindulhat a vágányok átépítése a minisztérium által közöltek szerint – írja a Telex

A visegrádi országok fővárosainak összekapcsolása és a hazai és az európai gyorsvasúti hálózat egybenyitása is megvalósulhat a beruházással Palkovics László innovációs és technológiai miniszter közlése szerint, melynek köszönhetően az autópályáknál gyorsabb elérést biztosíthatnak a vonatok Sopron, Veszprém és a Balaton felé.

A járműveken két vagy több kocsiosztály, és büfé- és étkezőszakasz is helyet kaphat, a városi területeken kívül pedig 250-320 kilométer/órás sebességgel haladhatnak majd a vonatok. 

Az európai vonalakhoz való csatlakozásával az új vonallal Berlin, Frankfurt és Milánó is elérhető lesz majd fél napon belül, amely a repülésnél kényelmesebb közlekedési módot, belvárostól belvárosig tartó utazást tesz lehetővé 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.