A Real Madrid elnöke megnevezte, mi vezethetett a csapatok kiszállásához

inédine Zidane, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid vezetőedzője (j) és Florentino Perez, a klub elnöke sajtótájékoztatót tart a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2018. május 31-én
not image

Nagy Noel

2021.április.22 - 18:40

Florentino Perez, a Real Madrid elnöke egy rádióinterjú során kifejtette a meglátását arról, mi vezetett szerinte a csapatok kiszállásához.

Perez a Cadena SER nevű spanyol rádióállomásnak adott interjújában fejtette ki a Szuperliga körül kibontakozott eseményeket. Mint mondta, nagyon szomorú és csalódott az események alakulása kapcsán, mivel a futball jelenlegi pénzügyi helyzetén sokat segített volna egy ilyen bajnokság.

Mint mondta, meglehetősen bonyolultan bontakoztak ki az események, de elmondása szerint az a lényeg, hogy az egyik angol csapat már kezdetekkor is meglehetősen szkeptikus volt az egész Szuperliga-projekttel.

Perez meglátása szerint a szóban forgó angol csapat – amelyet nem volt hajlandó megnevezni – nem volt teljesen meggyőzve az egész tervezetről, ami pedig „megfertőzhette” a többi angol csapat gondolkodását is.

A klubelnök szerint az angol klubok most így furcsa helyzetben találják magukat, mivel nem számíthattak arra, hogy ekkora botrány lesz. Perez ugyanakkor úgy véli, az UEFA által generált „műsor” is nyomást gyakorolt a klubokra.

Perez úgy látja, döntésükkel csak a Premier League csapatok fognak veszíteni, ugyanis összesen 2 milliárd euró fix bevételtől fognak elesni. Emellett ugyanakkor kihangsúlyozta: ezek a csapatok még nem léptek ki, mivel az ezért járó „büntetőpénzt” még nem fizették ki.

Perez emlékezetett mindenkit, hogy a szerződést, amit a klubok aláírtak, kötelező érvényű szerződés, amelyet „nagyon komoly üzletemberek” kötöttek. Ehhez pedig mindenkinek tartania kell magát, erre támaszkodva pedig kijelenthető, hogy a Szuperliga még messze áll attól, hogy megszűnjön.