A Real egykori edzője szerint Bale-nek nem kéne az ügynökére hallgatnia

Budapest, 2021. február 18. Gareth Bale, az angol csapat játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott Wolfsberger AC - Tottenham Hotspur mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. február 18-án. MTI/Kovács Tamás
not image

Kolláth Benjámin

2021.április.7 - 02:09

A walesi szélső és képviselője az utóbbi hetekben rendre egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tettek az utóbbi hetekben Bale jövőjéről.

A Real Madrid egykori edzője, John Toshack élesen bírálta Gareth Bale-t, mondván, hagynia kéne az ügynökét és magának döntenie a jövőjéről. A játékos az év elején került kölcsönben a Tottenhamhez, de nem tudta meggyőzni őket arról, hogy meg kellene őt vásárolniuk.

Mivel Zinedine Zidane nem feltétlenül szeretné, ha Bale visszatérne Madridba, a walesi válogatottnak bizonytalan a jövője és ezen nem könnyítenek ügynöke, Jonathan Barnett nyilatkozatai sem.

A Goal kérdezte Toshacket honfitársa lehetőségeiről: „Sokszor nem a játékos az, aki megosztó, Az ember azt gondolná, hogy az ügynökök az ő érdekeiket képviselik, de akik jártasak a futball világában, jól tudják, hogy sokszor többet ártanak egy játékosnak, mint amennyit segítenek.”

„Amikor a játékosaim azzal jöttek, hogy az ügynökük ezt meg azt mondta, annyit válaszoltam, hogy engem ez nem érdekel. Azt akarom tudni, te mit akarsz. Veled akarok beszélni. Amikor egy játékos elér egy kort és már csak egy éve van a szerződésből sokan elkezdenek zajongani. Én azt tanácsolnám Balenek, hagyja az ügynökét és döntsön maga.”

Barnett az utóbbi időben többször is nyilatkozott arról, mi a véleménye Bale küszködéséről, a legújabb megszólalásában pedig ellent is mondott a játékosnak, mondván, a nyilatkozata, miszerint szeretne visszatérni a kölcsön után Madridba „kontextusból kiragadott” volt.

A szélső később erre reagálva tisztázta, hogy amire gondolt, az az volt, hogy „a szerződése szerint a következő szezont a Real Madridnál kell megkezdenie.”