A Puskás Aréna lehet a Lipcse-Liverpool meccs új helyszíne

not image

Kornis Vivien

2021.február.4 - 21:34

Elutasította a német rendőrség az RB Leipzig kérését arra vonatkozóan, hogy a Liverpool a beutazási korlátozások alól mentesülve érkezhessen a nyolcaddöntő játékára Lipcsébe.

Németország beutazási korlátozásokat vezetett be bizonyos országokra vonatkozóan, így Nagy-Britanniára is. Ennek fényében a lipcsei labdarúgóklub kénytelen volt a rendőrséghez fordulni, de a hatóságok nem hajlandóak kivételt tenni a liverpooli csapattal szemben.

Az Origo azt írja, az UEFA szabályai szerint a meccs házigazdájának kell megoldást találnia a kialakult helyzetre, ha ez mégsem sikerül, 3-0-ás liverpooli győzelem lehet az incidens vége. A nyolcaddöntőket hivatalosan április 2-ig kell lejátszaniuk, a visszavágóra március 10-én kerülne sor Angliában.

Elképzelhető, hogy a lipcsei csapat a mérkőzés elhalasztását kéri majd, vagy hogy felcserélik a két helyszínt és a március 10-én megrendezendő visszavágóra kerülne sor Lipcsében, de semleges stadion javaslatát is teheti a klub.

Ha a semleges stadion javaslata mellett döntenek, az UEFA engedélye szükséges a mérkőzés megtartásához, így jöhet szóba a budapesti Puskás Aréna, ahol a járvány ideje alatt már tartottak meccset, méghozzá a tavalyi Európai Szuperkupa-döntőt.

A Barcelona valóban elengedné Messit?

A szigorú beutazási korlátozások nem vonatkoznak a német állampolgárokra és azokra a külföldiekre, akik állandó lakhellyel rendelkeznek az országban, azonban nekik is negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk határátlépéskor.