A PS5 árát és megjelenési dátumát csak később árulja el a Sony

not image

Kulcsár Péter

2020.június.12 - 16:02

A japánok megerősítették, hogy még egy ideig biztosan várnunk kell a hivatalos kezdőár bejelentéséig.

A japánok megerősítették, hogy még egy ideig biztosan várnunk kell a hivatalos kezdőár bejelentéséig.

Csütörtökön este egy frenetikus show keretein belül a Sony bemutatta a PlayStation 5-öt, mellette pedig több tucat játékról kaptunk ízelítőket és gameplay-videókat. A majdnem másfél órás livestream végén mindenki figyelte a közvetítést, vajon kikerülhet-e egy időpont vagy árcédula a képernyőre, azonban ez elmaradt.

Néhány órával később a japán videójáték-ipari óriás bejelentette, hogy az árazást és a konzollal kapcsolatos további információkat csak később hozzák nyilvánosságra.

Azon kívül, hogy Mark Cerny nemrég elhintette, a technológiai megoldások szempontjából fogják belőni azt a pénzösszeget, amennyit hajlandóak lennének a gamerek kiadni a PS5-ért, semmi biztosat nem tudunk.

A PlayStation fejese, Jim Ryan korábban elmondta, a next-gen konzolra készülő játékok fejlesztése többe kerülhet a szokásosnál, ez pedig az eladásokat is befolyásolhatja, azonban drasztikus növekedéssel egyáltalán nem számolnak.

Természetesen már régóta beindultak a találgatások, amelyek alapján 400-500 dollár környékére saccolják a PS5 indulási árát. Tisztán látszik egyébként, hogy a Sony a rivális Microsoftra vár, akik szintén a japánokat sürgetik a témában, ezt viszont nem lehet a végtelenségig húzni, így még az ősz beköszönte, valamint az előrendelések megkezdése előtt kénytelenek lesznek lépni.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/gratulalt-a-microsoft-a-sony-nak-a-ps5-bemutato-kapcsan/