A Premier League egyik legjobbját hozná el a PSG, ha Mbappe távozik

Fotó: Twitter/Paris Saint-Germain
not image

Hujber Dávid

2021.április.12 - 07:24

Könnyen lehet, hogy adott esetben jó esély lehet a Premier League egyik legjobbjának távozására, ha Kylian Mbappe nyáron valóban elhagyja a PSG-t.

Az egyik legnagyobb kérdés, hogy hol folytatja Mbappe, aki Neymarhoz hasonlóan még mindig nem hosszabbított, így a legrosszabb forgatókönyv is megvalósulhat Párizsban, miszerint mindkét klasszis távozik.

Neymar állítólag a Barcelonához, Mbappe pedig a Real Madridhoz szeretne igazolni, de a franciák mindent megtesznek annak érdekében, hogy megtartsák a két legértékesebb játékosukat. Mbappe szerződése 2022-ben jár le, és eddig nem történt előrelépés az ügyében, ellenben Neymarral, aki közel áll ahhoz, hogy hosszabbítson.

A Footballtransfers arról ír, hogy a Telefoot jelentése szerint a PSG francia világsztárja még nem döntött arról, hogy aláírja az új kontraktusát, vagy elhagyja a csapatot. A támadó a szezon hátralévő részében a futballra akar koncentrálni, mivel a PSG még mindig három fronton érintett, köztük a Bajnokok Ligájával.

Folytatódnak a tárgyalások a felek között, és Mbappe látni szeretné, hogy a csapat mennyire versenyképes és ambiciózus a jövőt illetően. Ha azonban menni fog, három lehetséges jelöltről beszélhetünk.

A legfőbb célpont a Liverpool legjobbja, Mohamed Salah, akit sokra tartanak a PSG katari tulajdonosai. Mivel Salah szerződése 2023-ban lejár, esély nyílhat arra, hogy egy nagyobb összegért elhozzák.

Emellett a PSG főnöke, Leonardo Lionel Messi helyzetét is szorosan figyelemmel követi, akinek hónapokon belül lejár a kontraktusa a Barcelonánál. A harmadik ilyen sztár Harry Kane, akit a PSG edzője, Mauricio Pochettino nagyon jól ismer a tottenhamos időszakból.

Ha a londoniak nem jutnak be a BL-be, még több esélyük lehet arra, hogy megszerezzék a Premier League másik nagy sztárját.