Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

A Premier League csapatai kizárnák a Manchester City-t

Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Amennyiben a brit sztárcsapat szabályszegése bebizonyosodik, úgy a riválisok a Premier League-ból való kizárást tartanák igazságos büntetésnek.

A Manchester City megdöbbenve vette tudomásul, hogy a Premier League eljárást indított ellenük, amiért a vád szerint 101 alkalommal szegték meg a liga pénzügyi szabályait a 2019/10 és 2017/18-as szezon között.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

A Premier League kezében lévő legszigorúbb büntetés a bajnokságból történő kizárás lenne, a riválisok pedig hajlanak arra felé, hogy az igazán méltó büntetés ez lenne.

A Sky Sports írása szerint a Manchester City bajnoki címeinek utólagos elvétele nem bírna túl nagy jelentősséggel, mindezek mellett pedig túl sok zavart okozna, arról nem is beszélve, hogy túl sok jelentősége sem lenne.

A lap szerint a városi rivális Manchester United, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool és a Tottenham is a legszigorúbb büntetéssel sújtaná a klubot, amennyiben bebizonyosodik bűnösségük, ám a független vizsgálóbizottság által tárgyalt eljárásba egyikük sem kíván beleszólni.

Egy néhány évvel ezelőtti hasonló vizsgálat során Pep Guardiola olyan kijelentést tett, hogy ha bebizonyosodik, hogy hazudott neki a klub, akkor ő már másnap összepakol, így ezen szemszögből is érdekes lesz látni, hogy az eljárást milyen eredménnyel zárul.