A Pfizer is jelentős segítséget biztosít Indiának, 3 hónapra elegendő gyógyszert kaphatnak a kórházak

Az új koronavírus előidézte betegségben elhunyt elégetésére készül védőfelszerelést viselő hozzátartozója egy újdelhi hamvasztóhelyen 2021. április 29-én. Indiában napról napra több koronavírussal fertőződött beteget vesznek jegyzékbe, a napi új betegek száma itt a legmagasabb a világon. MTI/EPA/Idrísz Mohammed
not image

Nagy Noel

2021.május.5 - 02:44

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat történelmének legnagyobb humanitárius segélyezési programját indítják el a súlyos járványhullámmal küzdő India számára.

Az egész világ Indiára figyel, amelynek szám szerinti második hulláma a világ legsúlyosabb járványhelyzetét idézte elő a pandémia kitörése óta. Az egészségügyi ellátórendszer nem bírja a nyomást, ezért sokan az otthonukban, utcán, a segítségre várva vesztik életüket.

India esetében az is problémás, hogy az egyébként riasztó hivatalos adatok még így sem mutatják a teljes képet, három-négyszer több halott és fertőzött lehet egy nap a hivatalos adatoknál. A baj óriási, ezért a világ egyre több pontján összefognak az ország életében.

Számos nagyhatalom, mint Egyesült Államok és az Egyesült Királyság is küldött már orvosi segítséget, egészségügyi berendezéseket az országnak, míg Oroszország vakcinákkal segíti India túlélési küzdelmét. Albert Bourla, a Pfizer vezére pedig szintén segítségnyújtás mellett döntött.

Elmondása szerint a vállalat történelmének legnagyobb humanitárius segítségi programját indítják be, melynek keretében 70 millió dollár értékben szolgáltatnak gyógyszert India számára. Bourla a Twitteren közzétett videójában úgy fogalmazott:

„India egy nagyon súlyos humanitárius válságba süllyedt, mely a járvány egyik legrosszabb fejezetét nyitotta. Az ország minden kórházában a betegeknek azonnali segítségre van szüksége, ezért a Pfizer történetének legnagyobb humanitárius kampányát indítjuk el”

A vállalat kalkulációi szerint a 70 millió dollárértékű gyógyszeradománynak elméletileg elegendőnek kellene lennie ahhoz, hogy legalább 90 napig el tudják látni belőle a koronavírus-fertőzötteket az indiai kórházakban.