Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

A nigériai légierő véletlenül saját katonáit támadta meg: több mint 20 ember meghalt

Fotó: Flickr/USAFRICOM
not image

Borbély Fanni

2021. április 26. - 20:00

A nigériai légierő (NAF) jelenleg is vizsgálja azokat a jelentéseket, amelyek szerint egy “légitámadásban véletlenül megöltek több mint 20 katonát a nigériai hadsereg tagjai közül”.

A NAF hétfőn kijelentette, hogy felhívták a figyelmet azokra a jelentésekre, amelyek azt állítják, hogy a Maiduguritól mintegy 55 km-re található Mainoknál “hogyan ölte meg a NAF több mint 20 nigériai katonáját egy balesetben a légicsapás során” Mainokban.

Soron kívül Gyurcsány Trianonról: A magyar nemzet egy részének halála

A NAF azt reméli, hogy a felvételek és jelentések segítségével a vizsgálatok során kiderül, hogy mi okozta a tragédiát, továbbá a nyilvánosságot is időben és megfelelően kívánják tájékoztatni a felfoghatatlan eseményről.

A nigériai ügynökségek korábban arról számoltak be, hogy a Boko Haram szélsőségesei elleni misszió során a nigériai légierő egyik vadászgépe tévesen a nigériai hadsereg vasárnapi embereit bombázta, és több mint 20 tisztet meggyilkoltak – közölte egy katonai forrás.

“A Boko Haram terroristái katonai egyenruhába bújtak és bejutottak a táborba. Különböző csoportokban jöttek, és nem lehetett őket megszámolni. A nigériai hadsereget beszorították, akik erősítést kértek, az erősítés pedig csak azért indult útnak, hogy kifüstölje őket a nigériai légierő” – tette hozzá a katonai forrás.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.