Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

A NASCAR virtuális versenye lett a legnézettebb e-sport valaha

A Fox megígérte, hogy a teljes szezont élőben fogja közvetíteni.

Sport

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A NASCAR és a Fox Sports a koronavírus-járvány miatt kialakult leállások után úgy döntött, hogy a felszabadult idősávban közvetíteni fogja az eNASCAR iRacing Pro Invitational Series e-sport bajnokságot. Arra azonban egyik fél sem számított, hogy ennyire népszerű lesz.

A március 22-én megrendezett e-sport futamot 903 ezer néző követte élőben, ezzel pedig a legnézettebb virtuális sportesemény rekordját azonnal meg is döntötték. Csak az események elhalasztásáról szóló közvetítést nézték többen, vasárnap pedig a legnépszerűbb műsor volt az egész Fox Sports 1 csatornán. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Ez nagyon jó hír az egész szimulátoros világnak, ugyanis a pozitív sajtóvisszhang hatására az amerikai televízió társaság bejelentette, hogy az egész szezont közvetíteni fogják a Fox hivatalos csatornáin és a Fox Sports mobilos applikáción egyaránt. A következő versenyt a Texas Motor Speedway virtuális változatán rendezik március 29-én, magyar idő szerint délután 6 órakor.

Forrás: YouTube

Egyértelmű, hogy a Fox hasznot húzhat az egész helyzetből, mert a nézőkön kívül a profi pilóták sem tudnak otthonukból kimozdulni, így ez tökéletes alkalmat biztosít a virtuális versenyzésnek. A hivatásos e-sportolókon kívül ugyanis részt vesznek ők is a viadalon – legutóbb például a korábbi futamgyőztes, Denny Hamlin tűnt fel a rajthoz állók között.

A közvetítésnek köszönhetően most olyan emberek is megismerhették az e-sport világát, akik eddig arról még nem hallottak, vagy csupán elképzelésük volt az autós szimulátorokról. Ez egy kiváló alkalom a virtuális versenyzés népszerűsítésére és reméljük, hogy ez másokat szintén arra fog ösztönözni, hogy kontrollert vagy kormányt ragadjanak és leüljenek a képernyők elé játszani.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.