A „Messi-hadművelet” következő epizódja: jöhet a személyes találkozó

not image

A T-800-as

2020. augusztus 27. - 16:24

Ez azonban most a Barcelona részéről értendő, akik minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy Lionel Messi a Nou Camp-ban maradjon, és továbbra is teljes szívből játsszon a katalánokért.

Ez azonban most a Barcelona részéről értendő, akik minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy Lionel Messi a Nou Camp-ban maradjon, és továbbra is teljes szívből játsszon a katalánokért.

Jelenleg nehéz elképzelni, hogy Lionel Messi óriási kedvvel futballozna a Barcelonában, ami lassan 20 éve a második otthona, emiatt is volt nehéz elképzelni, hogy valaha is távozhat, de kedden megtörtént az, amitől sokan tartottak.

Messi egy hivatalos dokumentum formájában közölte a Barcelona vezetőségével, hogy él az opciós jogával, és máshol folytatja tovább. A csapat azóta semmilyen hivatalos közleményt nem adott ki erről, és az argentin sztár sem nyilatkozott, csupán annyi hangzott el a sportigazgatóság részéről, hogy meg akarják győzni az aranylabdást a maradásról.

A BARCELONA TUDOMÁST SEM AKAR VENNI MESSI SZÁNDÉKÁRÓL

Ronald Koeman első nekifutásra állítólag csak kárt okozott, amikor leült Messivel beszélgetni a jövőről, és egy olyan hangnemet engedett meg magának a holland, ami a legendának finoman szólva sem tetszett, miután közölte vele, hogy nem lesznek többé kiváltságai.

A Manchester City és a PSG már megkezdte a tárgyalásokat Messivel, de az Inter Milan és a Manchester United is beszállt a játékba. Papíron a United lehet az utolsó a sorban, miután semmi sem köti a klubhoz Messit, ellenben a City-vel, vagy a PSG-vel, valamint az Interrel a Seria A miatt.

Korábban olyan hírek is felröppentek, hogy Messi csak akkor hajlandó elgondolkozni a maradáson, ha Josep Maria Bartomeu elnök azonnali hatállyal lemond, és nem várja meg a márciusi választásokat. Állítólag a döntése nagyon határozott, és az független az elnök távozásától.

A Mundo Deportivo jelentése szerint Bartomeu egyáltalán nem akar megválni Messitől, és hisz abban, hogy a klubnál tarthatják a 33 éve klasszist. Az elnök olyannyira komolyan gondolja mindezt, hogy egyetlen egy ajánlatot sem akar meghallgatni Messiért, és erősen rámutat arra a pontra, hogy a játékosnak 2021. június 30-ig szerződése van velük.

Továbbra is prioritást képez a csapatkapitány megtartása, és az, hogy hosszabbítsanak vele. Tegnap reggel a klub irodájában egy fontos találkozót rendeztek, amin az elnök mellett Òscar Grau vezérigazgató, Ramon Planes titkársági vezető, és Javier Bordas sportterületi igazgató volt még jelen. Végül arra a következtetésre jutottak, hogy ugyanazt az irányt kell követniük, mint eddig.

Ez annyit jelent, hogy nem akarják elengedni Messit, így azt sem, hogy szabadon távozhasson, hiába tájékoztatta kedden az igazgatóságot a távozási szándékáról. Az elnök harcolni akar Messiért, és megpróbálja valahogy meggyőzni őt, lebeszélni arról, hogy távozzon.

Bartomeu már hozzászokhatott ahhoz, hogy kritikákat kap, és nem is törődik azokkal, de ez a helyzet még számára is új lehet, feladhatja a leckét, mert ha nem sikerül megtartaniuk Messit, erősen kizárt, hogy az elnöki székben maradhat. Fordított esetben igen jó esélyekkel indulna márciusban, különösen, ha addig a csapat is jól fog teljesíteni.

Szemtől szemben, privát körülmények között találkozhat Messi és Bartomeu, ami egy újabb vízválasztó esemény lesz. Egyszerűen az elnök meg akarja értetni a játékossal, hogy akkor dönt a legjobban, ha a Barcelonánál fejezi be a karrierjét, vagy legalább megpróbálja megérteni a terveket.

Noha nem akarja eladni Messit, annak a lehetőségét sem fontolja meg, hogy a világsztár ingyen távozhasson, akinek a kivásárlási ára 700 millió euró. Eközben Messi hallgat, de határozottan úgy tűnik, hogy távozni akar. A koronavírus miatt nem sok lehetősége maradt, és lehetséges, hogy a fizetési igényeiből is jócskán le kell adnia, akár sok millió eurót is.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/sztrajk-az-nba-ben-az-mls-ben-es-az-mlb-ben-is-a-rasszizmus-ellen-az-ujabb-lovoldozes-utan/