Clouds
21 Budapest
Dollár
344,61 Ft
Euró
369,21 Ft
Font
428,54 Ft
Bitcoin
25,754 $

A második hullám még több öngyilkossághoz és kábítószer-túladagoláshoz vezethet

Külföld
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Egy újabb szakérőt nyilatkozott úgy, hogy a koronavírus második hullámának más „gyilkos” hatásai is lehetnek a fertőzésen kívül.

Újabb szakértők nyilatkoztak úgy, hogy a koronavírus második hullámának más „gyilkos” hatásai is lehetnek a fertőzésen kívül.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

A koronavírus második hullámát éljük, mely bizonyos szempontból még nehezebb lehet, mint az első, hiszen akkor a többség erőteljesebben nézhetett szembe a kihívásokkal. Azóta azonban a korlátozások, a halálesetek és a rossz gazdasági helyzet mentálisan is megtépázta az embereket.

Fokozatosan jelennek meg a különböző kutatások, amik arra mutatnak rá, hogy egyes területeken a koronavírus idején nőtt az alkohol-és drogfogyasztás, valamint a COVID-19 már az öngyilkosságokra és a drogtúladagolásokra is hatással lehet.

A JAMA orvosi folyóiratban egy ilyen elemzés jelent meg, amiről a CNN is beszámolt, miszerint a második hullám milyen negatív hatással jár a mentális állapotra, miközben világszerte növeli a szerhasználatokat.

Ez pedig újabb problémákhoz vezethet a mentálhigiénés rendszerekben, különösen a legkiszolgáltatottabb személyek esetében. A kutatók szerint a második hullámmal további kihívásokhoz fog vezetni.

A hullám részeként növekedést várnak az öngyilkosságok és a kábítószer-túladagolások statisztikáiban. Ez azt jelenti, hogy azok is a COVID-19 bizonyos következményeként hunyhatnak el, akik nem voltak fertőzöttek, vagy már meggyógyultak, de mentálisan leépültek.

A szerzők hangsúlyozták, hogy a halál ilyen mértékű, rövid perióduson keresztül tartó tragédiája történelmi léptékkel bír. Továbbá aggodalomra ad okot , hogy a szerzők szerint a „a normális gyász és a szorongás hosszan tartó bánattá és súlyos depressziós rendellenességgé, valamint poszttraumás egészségügyi rendellenesség tüneteivé alakul át.”

Súlyos tűz ütött ki Kilimandzsárón