Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

A magyar vendéglátósok is várják az újranyitást

Budapest, 2021. február 4. A Four Seasons Hotel Gresham Palace szálloda és a Belügyminisztérium műemlék jellegű épülete a főváros V. kerületében, a Széchenyi István téren. A Duna vizén vendéglátásra átalakított régi gőzhajó horgonyoz. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
not image

Kulcsár Péter

2021. április 11. - 20:28

A miniszterelnök elmondása szerint azok mehetnek majd vendéglátó- és szórakozóhelyekre, akik fel tudják mutatni az oltásról szóló igazolványukat.

Az ATV Híradó átfogó riportjában Papp Gábort, Hévíz polgármesterét kérdezte meg a stáb a jelenlegi járványhelyzetről. A városvezető elmondta, a kisvárosban a vállalkozók többsége turizmusból él, ám hónapok óta zárva tartanak a különböző vendéglátóhelyek, ezért már alig várják a rendeletek feloldását.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

“Megértjük, hiszen látjuk, hogy a pandémiás helyzet nagyon súlyosan érintette mind az országot, mind pedig a világot. A nyitást nagyon várjuk, hiszen mindenkinek a bevételei, az önkormányzat bevételei, a vállalkozások bevételei nagyban függnek ettől a nyitástól, illetve a nyitás lehetőségétől.”

A helyi vállalkozó egyesületének vezetője, Kotora Pál János közölte, a gyógyturizmus Hévízen szinte teljesen leállt, egyúttal hozzátette, nagyon hiányoznak a vendégek a létesítményekből.

“Nagyon várjuk a vendégeket Hévízre, akik kihasználják a jó idő adta lehetőséget, ezt a jó levegőt, amit itt tapasztalnak, a nyitva levő üzleteket, és hogyha már használatba veszik a teraszokat, az már nagyon sokat jelentene nekünk.”

Cigány Hedvig üzletvezető és társai abban bíznak, hogy idén a belföldi turizmus fog segíteni rajtuk, mert úgy gondolják, hogy külföldre 2021 nyarán sokkal kevesebben fognak utazni, mint egy évvel korábban:

“Reméljük, hogy Hévízre fognak jönni, mivel rengeteg beruházás történt. Minden szépült, összefogtak a kereskedők, a vendéglátósok, a polgármesteri hivatal, a TDM egyesület, hogy a vendégeknek minél jobb akciókat, minél kedvezőbb árakat tudjunk kihozni.”