A magyar válogatott idei statisztikái: több mint erős

not image

A T-800-as

2020.december.11 - 05:24

Magyarország válogatottja igen nagyot ment idén, és joggal mondhatja magát rekordernek, mint azt láthatjuk is a FIFA-ranglistájából. A FIFA legfrissebb, december 10-i világranglistáján a magyar válogatott továbbra is a 40. helyen áll. Egy év alatt 12 pozíciót javított Marco Rossi csapata a rangsorban – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) oldalán. Férfi A-válogatottunk az októberi […]

Magyarország válogatottja igen nagyot ment idén, és joggal mondhatja magát rekordernek, mint azt láthatjuk is a FIFA-ranglistájából.

A FIFA legfrissebb, december 10-i világranglistáján a magyar válogatott továbbra is a 40. helyen áll. Egy év alatt 12 pozíciót javított Marco Rossi csapata a rangsorban – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) oldalán.

Férfi A-válogatottunk az októberi világranglistán a 47. helyen állt, a nagyszerű novemberi eredményeknek köszönhetően azonban további hét pozíciót javított, és feljött a 40. helyre, amit az idei év utolsó ranglistáján is megtartott – folytatódik az mlsz.hu cikke.

A FIFA-világranglista élén Belgium zárja az évet. A magyar válogatott lett az a csapat, amely 2020-ban a legtöbbet lépett előre a rangsorsban: összesen 44 ranglistapontot gyűjtött, és 12 pozíciót lépett előre nyolc mérkőzés alatt.

FIFA-világranglista: egyetlen csapat sem szerzett több pontot, mint a magyar válogatott

Csapatunk mérlege 5 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség volt az idei évben, kiharcoltunk az Európa-bajnoki szereplést, valamint megnyertük a Nemzetek Ligája-csoportunkat, és feljutottunk az A-divízióba.

A magyar válogatott idei mérkőzései:

Törökország–Magyarország 0–1

Magyarország–Oroszország 2–3

Bulgária–Magyarország 1–3

Szerbia–Magyarország 0–1

Oroszország–Magyarország 0–0

Magyarország–Izland 2–1

Magyarország–Szerbia 1–1

Magyarország–Törökország 2–0

2020-ban mindössze 352 nemzetközi mérkőzést rendeztek, ilyen kevés találkozóra egészen 1987 óta nem volt példa. 2019-ben például 1082 mérkőzést játszottak le a válogatottak.