Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

A magyar kormány ma fogja benyújtani a helyreállítási alap tervét az Európai Bizottságnak

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A miniszterelnök és delegációja április 23-án járt Brüsszelben, ahol egy munkavacsora keretein belül egyeztettek az uniós vezetőkkel a helyreállítási alap igénybevételére kidolgozott hazai tervezetről.

A Népszava forrásai szerint Céline Gauer, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz elnevezésű (RRF) financiális alapért felelős munkacsoport vezetője a nem éppen fényes hangulatban zajló vacsorán kijelentette, az alapítványokba kiszervezett egyetemeknek nem tudnak támogatást biztosítani.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Gulyás Gergely a találkozó másnapján bejelentette, Magyarország “nem kér hitelt”, tehát csak a vissza nem térítendő támogatást kívánják igénybe venni, továbbá a tervezett felsőoktatási fejlesztési programot ezek alapján saját költségvetésből fogja megoldani a kormány.

Ahogyan arról korábban is írtunk, a kormány közölte, Magyarország az elsők között fogja beadni a helyreállítási alap felhasználására vonatkozó tervezetet, ám Brüsszelben inkább úgy látják, az utolsók között leszünk.

A hvg.hu azt írja, Gulyás Gergely reagált a témában megjelent cikkekre, a Facebook-oldalán ugyanis azt írta, az álhírekkel ellentétben jó hangulatban telt a vacsora, sőt, kifejezetten baráti jellegű volt a találkozó.