Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,87 Ft
Euró
394,04 Ft
Font
460,15 Ft
Bitcoin
61,335 $

A koronavírus több millió embert taszíthat a mélynyomorba

Egy illetékes, negyedéves jelentéseket készítő amerikai szervezet szerint a koronavírus-járvány további több millió afgánt taszít a legkilátástalanabb szegénységbe amellett, hogy túlterheli az egészségügyi ellátórendszert és még élelmiszerhiányt is okoz.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Egy illetékes, negyedéves jelentéseket készítő amerikai szervezet szerint a koronavírus-járvány további több millió afgánt taszít a legkilátástalanabb szegénységbe amellett, hogy túlterheli az egészségügyi ellátórendszert és még élelmiszerhiányt is okoz.

A SIGAR (Az Afgán Újjáépülésért Felelős Főmegfigyelő) nemrég nyilvánosságra hozott negyedéves jelentése szerint a hosszú évek óta tartó belső politikai harcok, háború által ízekre szaggatott Afganisztán egy humanitárius katasztrófa fele halad, méghozzá meglehetősen nagy ütemben, a koronavírus-járvány egyre szélesebb terjedése miatt. Soron kívül Ez történik, ha gyakran fogyasztunk tojást

„A járvány gazdasági sokkja, a munkanélküliség megugrása, a határzárok miatt az élelmiszer-ellátóláncban keletkezett zavarok és az emelkedő élelmiszerárak hatalmas zavart okoztak az afgánok élelmezése terén, amely kapcsán már eddig is voltak gondok a folyamatos konfliktus és a mélyszegénység miatt”, írta a SIGAR a jelentésében.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/tobb-orszagban-is-hatalmas-visszaesest-produkalt-a-masodik-negyedev/

Péntekkel bezárólag több mint 36 500 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Afganisztánban, akik közül 1271 ember vesztette eddig életét. A SIGAR jelentése szerint azonban a fertőzési és halálozási számok jelentősen súlyosabbak lehetnek a valóságban egy tanulmányra hivatkozva, mely szerint az esetek 90 százalékát nem tudják kiszűrni a tesztek hiánya miatt.

Különböző nemzetközi szervezetek pedig kifejezetten aggódó tekintettel nézik a helyzet kibontakozását, mivel a közel-keleti ország egészségügyi ellátórendszere a pandémia előtt is a kapacitása határán mozgott, főleg a konfliktus sújtotta területen rendelkeznek nagyon alulfejlett infrastruktúrával és ellátással.

A SIGAR szerint az afgán egészségügyi rendszer még az alapvető berendezéseket sem tudja biztosítani, amivel a COVID-19 fertőzötteket tudnák azonosítani. Az egész országban mindössze 300 lélegeztetőgép elérhető, és még a fővárosban is nagyon súlyos oxigénellátásbeli hiányok vannak.

A SIGAR továbbá azt is megállapította, hogy az afgán gazdaság vélhetően recesszióba zuhant, ami 2020 végén akár 10%-os is lehet. Az igazi probléma viszont a mélynyomor, a koronavírus-járvány ugyanis további 8 millió afgán embert taszíthat a legnagyobb szegénységbe, amivel az eddig is 55%-os szegénységi ráta 80%-ra nőhet.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/szabadesesben-az-europai-gazdasag-amit-az-uj-tortenelmi-rekordot-jelento-adatok-is-bizonyitanak/

Elmaradt a csoda, Szoboszlaiék kiestek az Európa-ligából

Szoboszlai Dominik ott volt a Liverpool kezdőjében az Atalanta ellen az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján.

Figyelmeztetett a Telekom, ezzel próbálkoznak most a csalók

Kiemelték: az ügyintézéseket és fizetéseket mindig a Telekom applikációban vagy a hivatalos weboldalakon végezzék el az ügyfelek.

Virtuális valóság segítségével próbálnak segíteni a kényszeres gyűjtögetőkön

A korszerű technika segítségével azok is megtanulhatják elengedni a tárgyakat, akik messze laknak, vagy az otthonuk veszélyes, mert már vállmagasság fölé tornyozták a tárgyakat.