A kormány nem számít tömeges felmondásokra az egészségügyi és a közigazgatási területen

Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Borbély Fanni

2021.június.10 - 14:01

Mint ismeretes, június 15-én lép hatályba az a kormányrendelet, melynek értelmében az egészségügyi és a közigazgatási szférát érintő felmondási tilalom megszűnik, így az egészségügyi dolgozók és a rendőrök ezentúl ugyanúgy élhetnek a rendes felmondás lehetőségével, mint a koronavírus-járvány előtt.

A mai kormányinfón az Index arról kérdezte Orbán Viktort, hogy a kormány számít-e tömeges felmondásokra az egészségügyi és a közigazgatási szférában a rendelet hatályba lépését követően, melyre a miniszterelnök igen határozott választ adott:

“Nem számolunk ezzel a lehetőséggel”.

A miniszterelnök hozzátette, nem tartja ugyan kizártnak a tömeges felmondások eshetőségét a rendelet hatályba lépését követően, Orbán úgy véli, “néhány százalék esélye” van, de “reálisan értékelve a helyzetet” a kormány nem tart attól, hogy felmondási hullám indul útjára Magyarországon.

“Ha bekövetkezne meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket, tehát sem a közbiztonság, sem az egészségügyi biztonság csorbát nem szenvedhet Magyarországon”

– fogalmazott a miniszterelnök.