Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,597 $

A korábban gondoltnál is zsebbenyúlósabb lesz az idei gumicsere

Fotó: Pexels / Illusztráció
Gazdaság

Szabó Kata

Szerkesztő

Hiába emeltek árat télen a a gumiszervizek, idén tavasszal újabb emelésre kényszerülnek

Noha sokan bizonyára abban reménykedtek, hogy a forint erősödésének hatására az áremelések végéhez érkeztünk, ez csak részben állja meg a helyét, ugyanis bár a gumiabroncstermékek áremelkedése mérséklődni látszik, a téli hónapokra vonatkozó rezsidíjak sakkban tartják a szervizeket.

Mindez az Abroncs Kereskedőház által készített felmérésből derült ki, melyben arról kérdezték a szervizeket, hogy terveznek-e további áremeléseket.

A válaszok alapján pedig úgy tűnik, hogy igen, ugyanis a válaszadók 45%-a további 5-10 százalékos áremeléssel készül, míg 38%-uk a 15 százalékos, vagy annál nagyobb mértékű emelést sem tartja elképzelhetetlennek.

Nincs más megoldás

Ugyan a szervizek a téli áremelés alkalmával már sejtették, hogy a megnövekedett rezsiköltségek miatt nehéz időszak elé néznek, sokan elkalkulálták magukat, ugyanis a válaszadók 68%-a szerint az akkori áremelés csak részben fedezte a megnövekedett kiadásokat, így ők utólag visszagondolva már keveslik a téli áremelés mértékét.

Az Index birtokába jutott felmérés eredményei alapján tehát újabb áremelésre számíthatnak az autósok, még akkor is, ha annak mértéke sok szerviz esetekben már az 5-10%-os határon belül mozog.