Dollár
390,90 Ft
Euró
408,35 Ft
Font
472,37 Ft
Bitcoin
16,224 $

A kijárási tilalom megszegése miatt 300 guggolásra kényszerítettek egy férfit, később életét vesztette

Fotó: Flickr/FotoGrazio
not image

Borbély Fanni

2021. április 6. - 16:52

Meghalt az a 28 éves Fülöp-szigeteki férfi, akit a helyi hatóságok állítólag a koronavírus-járvány okán elrendelt karantén megsértése miatt büntetésként 300 alkalommal kényszerítették a gyakorlat végrehajtására.

Darren Manaog Peñaredondo-t 18 óra után fogták el Cavite tartományban, miközben épp hazafelé tartott a boltból, ahol vizet vásárolt. A tartomány jelenleg az egyik legmagasabb veszélyességi besorolású terület az országban, a kijárási tilalom pedig 18 órától hajnali 5 óráig van érvényben.

Soron kívül Itt vannak a részletek az Erste négynapos bankszünnapjairól

Peñaredondo partnere, Reichelyn Balce elmondta, hogy a férfit és egy másik személyt, aki állítólag szintén megsértette a kijárási tilalmat, a városháza előtti Plaza Malabonba vitték, ahol arra kényszerítették őket, hogy végezzenek el 100 guggolást.

A hatóságok állítólag azt mondták a szabálysértőknek, hogy amennyiben nem képesek szinkronban végezni a gyakorlatot, úgy folyamatosan elölről kell kezdeniük, így végül a két férfi összesen 300 guggolást volt kénytelen végrehajtani.

Peñaredondo másnap reggel 8-kor érkezett haza, és jóformán nem volt képes segítség nélkül mozogni, annyira elfáradt a gyakorlat sokszori ismétlésében, sőt elmondta párjának, hogy a gyakorlatok végrehajtása közben többször is elesett. A tragédia nem sokkal ezután következett be, a férfi ugyanis egész nap küzdött a járással, később rohamai voltak, majd leállt a szíve, rövidesen újraélesztették, de az esti órákban életét vesztette.

A város rendőrfőkapitánya, Marlo Nillo Solero alezredes elmondta, soha nem alkalmaztak ilyen jellegű büntetést azon személyek esetében, akik megsértették a kijárási korlátozást, ehelyett mindig tájékoztató előadásokat tartanak. A város polgármestere, Antonio Ferrer a közösségi oldalán erősítette meg, hogy vizsgálat folyik az ügyben.

A Fülöp-szigetek kormánya hétfőn egy héttel ismét meghosszabbította az országos korlátozást, miután a koronavírus-fertőzöttek száma több fővárosi és külterületi kórházban drasztikusan megemelkedett. A Fülöp-szigeteken eddig több mint 795 ezer koronavírusos esetet jelentettek, és 13 425 ember vesztette életét a fertőzés miatt, mely halálozási arány Indonézia után a második legmagasabb Délkelet-Ázsiában – írja a The Guardian.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.