Clouds
21 Budapest
Dollár
357,98 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
443,38 Ft
Bitcoin
23,026 $

A Kaliforniai Egyetem automatákból biztosít koronavírus-teszteket a hallgatóknak

Egészség/Életmód
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Kaliforniai Egyetem rendhagyó módon indította a téli egyetemi járványmegelőzési protokollt, ugyanis olyan automatákat telepített az egyetem épületeibe, melyekből koronavírus-teszteket vásárolhatnak a hallgatók.

A Kaliforniai Egyetem rendhagyó módon indította a téli egyetemi járványmegelőzési protokollt, ugyanis olyan automatákat telepített az egyetem épületeibe, melyekből koronavírus-teszteket vásárolhatnak a hallgatók.

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

Az intézmény vezetői szerint január másodika óta összesen tizenegy automatát helyeztek el, illetve további kilenc automata telepítését tervezik az egyetemen. Az automaták kihelyezésének célja, hogy megkönnyítsék az egyetem hallgatóinak rendszeres tesztelését.

Az egyetemen összességében tízezer diák tanul, így a hetente elvégzett teszteket nagyban megkönnyíti ez a megoldási forma. Az automatákból a hallgatók ingyenesen, diákigazolványuk segítségével juthatnak hozzá a tesztekhez. Ezután a hallgatók elvégzik a tesztet, majd leadják az egyetem laborjába, ahol a vizsgálatot követően 12-24 órán belül értesítik a hallgatókat az eredményről.

Azoknak a hallgatóknak akik pozitív koronavírus-tesztet produkáltak, az egyetem vezetése egy 600 ágyas lakóegységet különített el, ahol a tünetmentes, illetve az enyhe tünetekkel rendelkező diákok elszigetelten gyógyulhatnak.

Az elkülönített karanténházat eddig szerencsére csak pár alkalommal használták, az elmúlt tíz hónapban ugyanis kevesebb mint 600 hallgató fertőződött meg koronavírussal – írja a CNA.

Az egyetemen egyébként PCR-tesztet alkalmaznak, illetve a Kaliforniai Egyetemen rendelkeznek az egyik legfejlettebb szennyvízvizsgálati programmal, ugyanis 24 óránként átvizsgálják a hallgatók lakóépületeiből gyűjtött mintákat.

A nagyszabású és komoly tesztelések ellenére az egyetem csupán képzéseinek 10 százalékát tartja meg személyesen, az alapképzésben résztvevők többsége pedig online oktatás keretein belül tanul.