Fotó: MTI/EPA/Jajha Arhab
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Jemenben elrabolt magyar férfi halálhírével kapcsolatosan újabb információk kerültek napvilágra, melyek szerint Koltai György már egy éve meghalhatott.

Ahogy arról korábban is írtunk, egy jemeni aktivista számolt be arról, hogy Koltai Györgyöt (aki áttért az iszlámra, és az Abdul Hakim Faris nevet vette fel) elrabolták, majd megkínozták, s mivel nem kapták meg az érte követelt váltságdíjat, megölték.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Egy genfi emberi jogi szervezet, a SAM közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy miként végezhettek a Jemenben eltűnt férfivel, Adel al-Huszeini szerint Koltait a Waddah Hall nevű börtönben tartották fogva a Dél-jemeni Átmeneti Tanács milíciái.

A SAM állításuk szerint a férfi több korábbi rabtársával is beszélt, elmondásuk alapján pedig Koltai már egy éve meghalt. A közleményben azt írják, a férfit megkínozták, majd elkapta a koronavírust, azonban legyengült szervezete már nem bírt megküzdeni a fertőzéssel, s mivel az őrök állítólag nem nyújtottak orvosi segítséget a férfinek, aki végül tavaly május 19-én saját cellájában vesztette életét – írja a Telex.