A Jemenben elrabolt magyar férfi már egy évvel ezelőtt meghalhatott

Fotó: MTI/EPA/Jajha Arhab
not image

Borbély Fanni

2021. május 11. - 19:37

A Jemenben elrabolt magyar férfi halálhírével kapcsolatosan újabb információk kerültek napvilágra, melyek szerint Koltai György már egy éve meghalhatott.

Ahogy arról korábban is írtunk, egy jemeni aktivista számolt be arról, hogy Koltai Györgyöt (aki áttért az iszlámra, és az Abdul Hakim Faris nevet vette fel) elrabolták, majd megkínozták, s mivel nem kapták meg az érte követelt váltságdíjat, megölték.

Egy genfi emberi jogi szervezet, a SAM közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy miként végezhettek a Jemenben eltűnt férfivel, Adel al-Huszeini szerint Koltait a Waddah Hall nevű börtönben tartották fogva a Dél-jemeni Átmeneti Tanács milíciái.

A SAM állításuk szerint a férfi több korábbi rabtársával is beszélt, elmondásuk alapján pedig Koltai már egy éve meghalt. A közleményben azt írják, a férfit megkínozták, majd elkapta a koronavírust, azonban legyengült szervezete már nem bírt megküzdeni a fertőzéssel, s mivel az őrök állítólag nem nyújtottak orvosi segítséget a férfinek, aki végül tavaly május 19-én saját cellájában vesztette életét – írja a Telex.