Dollár
429,62 Ft
Euró
421,04 Ft
Font
476,35 Ft
Bitcoin
19,324 $

A halottak száma 9-cel, a fertőzötteké 73-mal nőtt egy nap alatt Magyarországon

Szabó Kata

2020. április 7. - 07:31

Kedd reggelre kiderült, az elmúlt nap során 9 beteg hunyt el a koronavírus-járvány következtében, miközben 73 új fertőzöttet is regisztráltak, akiknek száma így 817-re emelkedett.

Az elhunyt 9 ember – valamennyien idősek voltak – krónikus betegséggel küzdött. A koronavírus magyarországi halálos áldozatainak száma velük együtt 47-re emelkedett.

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

Kiemelték: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az oldal adatai szerint 71-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Jelenleg 14 997-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 23 746.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (345 ember) és Pest megyében (153) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (39), Győr-Moson-Sopron megye (36), Szabolcs-Szatmár-Bereg (34) megye és Csongrád megye (32).

Az ország keleti felében Békés (9), Borsod-Abaúj-Zemplén (7) és Heves (4) megyében tíznél is kevesebb fertőzött van. Utóbbi megyében van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Eközben a világon már az 1.3 milliót is meghaladta a koronavírus-fertőzöttek száma:

https://liner.hu/tul-az-1-3-million-a-koronavirus-fertozottek-szama/