A főpolgármester nem tud róla, hogy Budapesten új korlátozások lépnének érvénybe

Budapest, 2021. február 18. Karácsony Gergely főpolgármester, a klub tiszteletbeli elnöke beszédet mond a BVSC-Zugló sportkomplexum geotermikus hőellátó rendszerének avatásán 2021. február 18-án. MTI/Mónus Márton
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Miközben Budapesten és Pest megyében azonosítják naponta a legtöbb koronavírus-fertőzöttet, további intézkedéseket egyelőre nem tervez a kormány ezekben a térségekben.

Karácsony Gergely legutóbbi Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy sem ő, sem a városvezetés korlátozásokról kapcsolatos tájékoztatást még nem kapott.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap jelentette be, hogy megyénként, vagy akár régiónként is eltérő járványügyi intézkedéseket vezethetnek be. Karácsony Gergely végigmérte a helyzetet, valamint megvizsgálta a fertőzöttségi adatokat, melyekre a következőképpen reflektált:

„Az, hogy a fővárosban és Pest megyében van a legtöbb fertőzött, nem sokat mond az országos helyzetről, hiszen itt élnek a legtöbben, természetesen.”

A főpolgármester úgy gondolja, nem Budapesten a legrosszabb a járványhelyzet, ugyanis Somogy és Komárom-Esztergom megye sokkal fertőzöttebbnek számít, ha a Robert Koch Intézet iránymutatásait vesszük figyelembe.

„A helyzet tehát mindenhol nagyon rossz, vagyis egyáltalán nem megnyugtatásnak szánom a tényt, hogy az országon belül mégsem a legnépesebb Budapesten a legrosszabb.”

A városvezető arra kérte a kormányt, hogy hadd segítsen Budapest az oltási kampányban. Karácsony elmondta, nekik az is jó lenne, ha megkapnák a vakcinákat, és engednék, ha saját módszerekkel megoldják a fővárosiak vakcinációjának felgyorsítását.