A folyamat beindult, Messi és Guardiola már elkezdtek beszélni az átigazolásról a Manchester Citynél

not image

A T-800-as

2020. augusztus 26. - 12:04

Lionel Messi elkezdte feltérképezni a valós lehetőségeit, majd közölte a Barcelonával, hogy távozni akar, ami nem lesz egyszerű számára, még a kilépési záradék ellenére sem.

Lionel Messi elkezdte feltérképezni a valós lehetőségeit, majd közölte a Barcelonával, hogy távozni akar, ami nem lesz egyszerű számára, még a kilépési záradék ellenére sem.

Az argentin sztár szerződésében állítólag van egy olyan záradék, ami lehetővé tenné számára azt, hogy a szezon végén távozzon. A koronavírus miatt azonban minden eltolódott, így ez a záradék a Barcelona értelmezésében már csak a következő idény végén léphetne érvénybe, addig Lionel Messi nem így gondolja.

Alapesetben a katalánok 700 millió euróért azonnal elengednék Messit, ugyanis ez az az összeg, amit a kontraktusában meghatároztak kivásárlási árnak. Erősen valószínűtlen, hogy bárki is kifizesse ezt az összeget az aranylabdásért, aki már 33 éves, másrészt gazdasági világválság van.

KEZDŐDHET A MESSI-HADMŰVELET

Valószínűbb, hogy a Barcelona egyezkedni fog a klubokkal, és meghatároz egy árat. Egyelőre nem ismert ez az összeg, de a következő napokban erre is fény derülhet. A Manchester City a korábbi barca-edző Pep Guardiola miatt favorit lehet.

Az ESPN kiderítette, hogy Guardiola és Messi az elmúlt héten már beszéltek telefonon annak a lehetőségéről, hogy közösen folytassák tovább a Manchester Citynél. Lionel kedd értesítette a Barcát a távozási szándékáról.

A szerződése 2021-ig érvényes, tehát jövő nyáron már ingyen távozhatna, ha most nem sikerülne neki a kilépés. A csapata arra kérte őt, hogy maradjon a Camp Nou-ban, ahol majndem 20 éve játszik, gyakorlatilag tinikora óta.

A City és Guardiola régóta meg akarja szerezni a sztárt, de vannak olyan hangok is, hogy Messi eddig kissé vonakodott attól, hogy a Premier League-ben játsszon, ami teljesen más kávéház, mint a spanyol liga. Ugyanakkor a barátja, Sergio Aguero példája is jól mutatja, hogy egy dél-amerikai játékosnak is feküdhet a PL, még ha annyira nem is tudna kiemelkedni a mezőnyből, mint Spanyolországban.

Az ESPN azt is megtudta, hogy a City magas rangú vezetői a közelmúltban beszélgettek Messiékkel, és tudták, hogy vannak bizonyos kétségei a jövőjével kapcsolatban. Ez még a Bayern München előtti 8-2-es pofon előtt volt.

Miután Messi eldöntötte, hogy távozik, a Manchester City-nek tudnia kell, hogy mekkora összegről van szó, mert semmiképpen nem akarják megsérteni az UEFA pénzügyi szabályzatát, amin a koronavírus világjárvány miatt lazítottak.

A Barcelona továbbra is kitart amellett, hogy Messi „távozási záradéka” az idei évre júniusban lejárt, tehát alapestben a világsztár képtelen lenne most távozni, de ezzel azt kockáztatják meg, hogy jövőre ingyen mehetne, kivéve, ha télen nem adnak túl rajta. Addig kapnának időt arra, hogy meggyőzzék a hosszabbításról.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/harom-vadpontban-is-bunosnek-talaltak-a-manchester-united-sztarjat/