Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

A Budapest Airport megfelelt a járványügyi előírásoknak az ellenőrzések során

not image

Borbély Fanni

2021. január 2. - 12:55

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér járványügyi intézkedései hivatalosan is megfelelőek, így a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) akkreditálttá nyilvánította a repülőteret.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér járványügyi intézkedései hivatalosan is megfelelőek, így a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) akkreditálttá nyilvánította a repülőteret.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Az ACI által elindított, az ICAO Tanács Légiközlekedés Fellendítési Munkacsoport ajánlásain és a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa Légiközlekedés Újraindítási és Fellendítési irányelvein alapuló kezdeményezés annak érdekében jött létre, hogy a repülőterek körében segítse a járványügyi protokoll gyakorlati alkalmazását, elősegítve a légiközlekedési iparág mielőbbi újraindulását, továbbá lehetőséget ad arra is, hogy a csatlakozó vállalatok tapasztalatokon alapuló visszajelzésekkel segítsék a gyakorlatok hatékonyabbá tételét. 

Az akkreditáció bizonyítja, hogy a Budapest Airport a hazai és nemzetközi hatóságokkal közösen, a nemzetközi protokollnak megfelelően biztosítja az ajánlások betartását, minimalizálva ezzel a fertőzés kockázatát. A Budapest Airport már a koronavírus járvány európai megjelenésének kezdetén meghozott minden lehetséges intézkedést a repülőtéren tartózkodó utasok és a személyzet egészségének védelmében.

A repülőtér-üzemeltető folyamatosan fenntartja a repülőtéri fertőtlenítő takarítást, a személyek közötti 1,5 méteres távolság betartatása érdekében padlómatricákat, a tranzitterületen minden második ülésére pedig tiltómatricákat helyeztek ki. A személyzet számára kötelező a maszk viselése, és ahol ez megoldható volt, a Budapest Airport térelválasztó plexit telepített a személyzet és az utasok közé. A terminálokon rendszeresen fertőtlenített szellőztetőrendszer gondoskodik a megfelelő légcseréről.

Az utasok számára a Budapest Airport az épület minden pontján automata kézfertőtlenítőket helyezett ki, és automaták segítségével lehetőséget biztosít az utasok számára a poggyászok önálló, emberi interakciótól mentes feladására, illetve az utasfelvétel (check-in) elvégzésére. Decemberben pedig bárki által igénybe vehető koronavírus tesztközpont nyílt a budapesti repülőtér 2B Terminál érkezési szintjén. A szolgáltatás különösen nagy segítséget jelenthet az érkező, de akár az induló utasok számára is. A szűrőállomáson PCR vagy antigén gyorsteszt elvégzésére is van lehetőség.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.