A Bayern biztos benne, hogy megismétlik a lisszaboni győzelmet a Barca ellen

Lisszabon, 2020. augusztus 14. Luis Suarez, a Barcelona játékosa (j) és Manuel Neuer, a Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott mérkõzésen a lisszaboni Luz stadionban 2020. augusztus 14-én. MTI/EPA/REUTERS pool/Rafael Marchante
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 14. - 19:23

A Bayern München és a Barcelona szerda este ismét találkoznak a Camp Nouban, miközben még mindkét csapat játékosaiban élénken élnek a lisszaboni 2-8 emlékei.

A mai esti Barcelona-Bayern mérkőzés annak ellenére sok emléket idéz fel, hogy mindkét csapatban vannak játékosok, akik nem vettek részt rajta. Többek között az edzők sem, azonban néhányan megtapasztalhatták a történelmi mérkőzést mindkét oldalról – a bajorok a pozitív, a katalánok a negatív oldalát. 

„Ennek a mérkőzésnek másnak kell lennie, és az is lesz“

– nyilatkozta Sergio Busquets. 

A Barca kapitánya az egyike azoknak, akik játszottak az ominózus találkozón a Bajnokok Ligájában Ter Stegen, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto és De Jong mellett, akiknek extra motivációt jelenthet visszavágni a megalázó eredményért. A német csapatban ismét ott lesz Manuel Neuer, Davies, Kimmich, Grotezka, Gnabry, Thomas Müller és Lewandowski is – írja a sport.es.

2020 augusztusában a Bayern Flick irányításával nagy fölénnyel lépett pályára: a korábbi edző minden apró részét tanulmányozta Quique Setién csapatának, és végül mindenben felülmúlták őket. A bajorok tudták, hogy mentális, taktikai és fizikai fölényben vannak, és számukra csak a győzelem elfogadható.

Egy év elteltével a németek háza táján sok dolog nem változott: az öltözőben ugyanaz az optimizmus uralkodik, mint korábban. Annak ellenére, hogy dicsérték a Barcelonát, még mindig úgy gondolják, hogy nyerni mennek a Camp Nouba, és sokkal jobbak a katalánoknál. Látják, hogy Koeman csapata Pedri és Eric jelenlétével megfiatalodott, de azt is tudják, hogy a két játékosnak nincs akkora tapasztalata nemzetközi szinten, amely egy ilyen ellenfél ellen szükséges. 

Az előzmények a Bayern München-t igazolják, ezért magabiztosan, azzal a szándékkal érkeznek Barcelonába, hogy ismét legyőzzék a gránitvörös-kékeket.