A Barcelona és a Chelsea is vinné a Juventus sztárját

A német Mesut Özil (b2) és a francia Adrien Rabiot (b3) a Németország - Franciaország barátságos labdarúgó-mérkőzésen Kölnben 2017. november 14-én. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)
not image

Nagy Noel

2021.május.3 - 06:55

A Juventus mindenképpen meg fog válni több játékosától is a nyár folyamán, ugyanis körülbelül 100 millió eurós bevételhez kell valahonnan jutnia a klubnak, hogy a pénzügyi gondjaik enyhüljenek.

Egyik ilyen sztár, akitől megválhatnak, az a Paris Saint-Germaintől 2019-ben ingyen érkező francia válogatott középpályás, Adrien Rabiot lehet, akin a magasnak számító, hét millió eurós éves fizetése miatt adhatnak túl.

Az idei szezonban már három találatot szerző középpályásért az FC Barcelona és újabban a Chelsea is mutat érdeklődést – adta hírül a Caicomercato. A játékos ügynökével a katalánok állítólag már fel is vették a kapcsolatot egy esetleges szerződtetésről.

A Chelsea mellett pedig az a fő érv, hogy a középpályájukon játszik N’Golo Kanté, aki a francia válogatottban alkotott remek párost Rabiottal. A Juventus középpályása korábban elismerően is nyilatkozott Kantéról, akiről úgy fogalmazott, hogy nagyon könnyű mellette játszani.

Ezen felül Thomas Tüchel, a Chelsea menedzsere jól ismeri Adrien Rabiot játékát, ugyanis a Paris Saint-Germain edzőjeként nála is szerepelt nem egy alkalommal. Amikor Rabiot távozott, Tüchel akkor is csak méltatta és nagyszerű játékosnak nevezte.

A Caicomercato szerint egyáltalán nem érinthetetlen Rabiot a Juventusnál és egy körülbelül 20 millió eurós ajánlat esetében hajlandók is lennének tőle megválni, amely fontos lenne a költségvetés kiegyenlítése érdekében.