A Barcelona egyik elnökjelöltje igazi szupersztárral vinné vissza a csúcsra a klubot

not image

Nagy Noel

2021.március.4 - 20:35

Joan Laporta, a Barcelona korábbi elnöke és a vasárnapi elnökválasztás egyik fő jelöltje bejelentette, Sergio Agüerót nézte ki a klub számára, és leigazolásával bizonyítaná mindenki számára: a Barcelona továbbra is az egyik legnagyobb klub a világon.

A katalán gárda vasárnap tartja a már régóta nagy médiafigyelmet élvező elnökválasztását, melyen a klub mintegy 110 000 tagja egyaránt leadhatja a szavazatát. Joan Laporta, a Bacelona korábbi elnöke az egyik legnagyobb esélyes, de Victor Font és Antonio Freixa is ott van a kihívók között.

A Barcelona háza táján az elmúlt időkben teljes a káosz, a tavalyi csúfos Bajnokok Ligája vereségük a Bayern München ellen válságba taszította a klubot. Quique Setiént nem sokkal később kirúgták a menedzseri posztról, Lionel Messi távozni akart és egy csúnya hercehurca vette kezdetét, melynek végül jogi eszközökkel vetettek véget.

Nem mellesleg pedig a katalán klub lefele irányba tartó ívelése Josep Maria Bartomeu állásába is került végezetül, lemondott végül az elnöki pozícióról. Bartomeunak nincsenek egyszerű napjai, ezen a héten például le is tartóztatták, valamint házkutatást tartottak nála különböző ügyekre hivatkozva.

Bárki is lesz az elnökválasztás győztese, nagyon nehéz feladata lesz a klub helyrerángatása terén. A keretet át kell alakítani, a már kiöregedő félben lévő sztárok (Piqué, Busquets, Jordi Alba és végső soron Lionel Messi) helyett minőségi igazolásokat kell eszközölniük, rengeteg hiányposztot kell feltölteniük, valamint kell valamit kezdeni a klubot bénító több mint egymilliárd eurós adóssággal is.

Laportának van tapasztalata abban, hogyan kell a katalán klubot a csúcsra vinni, ugyanis a klub és a futball modernkori történelmének egyik legfontosabb döntését ő hozta meg azzal, hogy Pep Guardiolát nevezte ki menedzsernek 2008-ban. A korábbi elnök már felvázolta a terveit, melyben egy jelentős igazolás is szerepel.

Laporta tervei szerint ugyanis a nyári átigazolási időszak során a Barcelona megszerezné Sergio Agüerót a Manchester City csapatától – írja a Daily Mail. A 32 éves támadónak nyáron jár le a szerződése, ám jó barátjához, Lionel Messihez hasonlóan ő sem szeretne a szezon végéig dönteni a jövőjéről.

Joan Laporta azt is jelezte korábban, hogy az ő elnöklése alatt nem fog olyan előfordulni, mint tavaly nyáron, hogy Messi távozni akar. Mint mondta, jó kapcsolatot ápol az argentin virtuózzal, és úgy véli, amennyiben nem ő nyeri az elnökválasztásokat, akkor távozni fog a csapattól.