Dollár
432,54 Ft
Euró
421,18 Ft
Font
475,34 Ft
Bitcoin
18,987 $

A B6 vitamin segíthet a koronavírus életveszélyes szövődményének legyőzésében

not image

Kornis Vivien

2021. február 27. - 02:10

Lehetséges, hogy a B6 vitamin segíthet a koronavírus egyik életveszélyes szövődményének legyőzésében, ám az erről szóló kutatások kifejezetten hiányosak. A Hirosimai Egyetem professzora a vitamin és a cikotinvihar összefüggéseinek vizsgálatára sürget.

Gondoltad volna, hogy a ma délelőtt megevett banánod egyik apró összetevője, a B6 vitamin lehet a kulcs a szervezet Covid-19-re való túlzó válaszának megakadályozásában? 

Soron kívül AI: közel egymillió dollárba kerül egy algoritmus létrehozása

A kutatások során már vizsgálat tárgyává vált C- és a D-vitamin, valamint az olyan ásványi anyagok, mint a cink és a magnézium és a koronavírus-fertőzés okozta túl heves, gyulladásos immunválasz összefüggése, de ugyanebben a kérdésben a B6-vitaminra csak elenyésző tanulmány született. Thanutchaporn Kumrungsee élelmiszer-tudós és társai nemrég tették közzé az értekezésüket a témában, mely az első lépés lehet annak felismerésében, hogy milyen jótékony hatásokkal bír a B6-vitamin koronavírus okozta életveszélyes szövődmény legyőzésében.

A kézmosás mellett a táplálkozás és a tápanyagok jelentik az elsődleges védekezést a Covid-19 ellen. Az élelmiszer az elsődleges gyógyszerünk, a konyha az elsődleges gyógyszertárunk

– mondta el a Hirosimai Egyetem professzora.

Az EurekAlert! összefoglalójából kiderült, hogy a táplálkozástudományi kutatócsoport a megjelent tanulmányban rávilágít arra, hogy egyre növekszik azoknak a bizonyítékoknak a száma, melyek szerint a B6-vitamin eredményes védelemmel segít a szervezet számára megelőzni az olyan krónikus betegségeket, mint a kardiovaszkuláris megbetegedések és a cukorbetegség, hiszen megakadályozza többek között gyulladásokat és az oxidatív stresszt.

A citokinvihar az immunrendszer túl heves gyulladásos reakciója, mely szervi elégtelenséghez, szívproblémákhoz és akár a szervezet teljes összeomlásához vezethet, és a koronavírus-fertőzés szövődményeként világszerte emberek halálához vezet. A citokinvihar mellett a trombózis jelent még igazán nagy veszélyt a Covid-19 páciensek számára, ám Kumrungsee szerint a B6-vitamin trombózis-megelőző és gyulladáscsökkentő tápanyag. 

A tanulmányunk célja, hogy rávilágítsunk a B6-vitamin szerepére a Covid-19 súlyosságának csökkentésében a koronavírus-fertőzöttek érdekében

– mondta el a kutató. Kumrungsee arra is felhívta a figyelmet, hogy a vitaminnal kapcsolatos kutatások és vizsgálatok kulcsfontosságúak lehetnek a krónikus betegségek elleni harcban, mint amilyen a tüdőrák is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.