A 74 éves nagypapát kétszer küldték el az oltópontról, később belehalt a vírusba

Takács Anikó háziorvos kiveszi a hűtőszekrényből az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagát nyírteleki rendelőjében 2021. március 10-én. MTI/Balázs Attila
not image

Borbély Fanni

2021. március 14. - 18:36

Egy kétségbeesett nagypapa, akit két alkalommal is elküldtek a kijelölt oltópontról vakcinahiány miatt, elkapta a koronavírust, ám szervezete feladta a küzdelmet és belehalt a fertőzésbe.

A 74 éves Bobby Rickettet két alkalommal is hazaküldték a kijelölt oltópontról, ugyanis nem rendelkeztek elegendő mennyiség oltóanyaggal, így nem tudták beoltani az idős férfit.

Özvegye, Susan elmondta, néhai férje két alkalommal is elment beoltatni magát, azonban mivel nem állt rendelkezésre elegendő készlet, a férfit hazaküldték. Bobby február közepén megbetegedett, majd február 23-án diagnosztizálták nála a koronavírus-fertőzést.

Az amerikai hadsereg veteránja nyolc napot töltött kórházban mielőtt áthelyezték volna egy másik intézménybe, ám szervezete feladta a harcot a vírussal szemben, és március 4-én elhunyt. Susan korábban kapta meg az oltást, mivel elmúlt 75 éves, ám az asszony nem tudja feldolgozni a történteket, mivel több alkalommal is bejelentkeztek az oltópontra, hogy Bobby is megkapja az oltást.

Az özvegy elmondása szerint a legszomorúbb az egész történetben, hogy az idős férfi minden járványügyi intézkedést maradéktalanul betartott, folyamatosan maszkot viselt, és ügyelt arra, hogy sem ő sem pedig mások ne fertőződjenek meg a koronavírussal.

Susan a Metronak úgy nyilatkozott, kezdetben kételkedett a koronavírus súlyosságában, most azonban kötelességének érzi, hogy mindenkit figyelmeztessen a fertőzés kockázataira, és esetleges súlyos mellékhatásaira. Az özvegy megosztotta, hogy néhai férje holttestét tudományos célokra ajánlotta fel annak reményében, hogy ez majd segít az orvosoknak a koronavírus-járvány megállításában.