Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,28 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
60,283 $

Gyurcsányék szerint elfogadhatatlan, hogy 40 milliárdért küldhetnek embert az űrbe

A DK-nak nagyon nem tetszik, hogy ebben a helyzetben magyar űrhajóst terveznek az űrbe küldeni.

...svg content...Fotó: A NASA által közreadott kép a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat Crew Dragon űrhajóját szállító Falcon 9-es hordozórakétáról a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpont kilövőállásán 2022. április 7-én. A hordozórakétát az Axiom Mission 1 (Ax-1) küldetés keretében a tervek szerint április 8-án bocsátják fel. A houstoni központú Axiom Space kereskedelmi űrhajózási vállalat, a SpaceX és a NASA közti együttműködés által létrejött Ax-1 küldetés az első, amely csak magánszemélyeket juttat el a Nemzetközi Űrállomásra. A négyfős személyzet tagjai: Michael López-Alegría parancsnok, a NASA korábbi űrhajósa, Larry Connor amerikai vállalkozó, akit a küldetés pilótájává képeztek ki, Eytan Stibbe korábbi izareli katonai pilóta, valamint Mark Pathy kanadai üzletember. Az asztronauták fejenként 55 millió dollárt (19 milliárd forintot) fizettek az útért. MTI/EPA/NASA/Joel Kowsky
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor 40 milliárd forintért küldene embert az űrbe, miközben pedagógusbér-emelésre és rezsitámogatásra nincs pénz – jelentette ki Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta: a nemzetközi sajtó és az űripari szakportálok szerint az Orbán-kormány százmillió dollárt, azaz mintegy 40 milliárd forintot készül arra költeni, hogy az amerikai Axiom Space segítségével embert juttasson az űrbe. Soron kívül Különös közleményt tett közzé a keszthelyi kórház a szülészeti osztály működéséről

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor százmillió dollárból küldene embert az űrbe, miközben az ország „belesüpped a Fidesz által okozott megélhetési válságba”.

Ha ez megtörténhet, akkor valóban fényévekre van Magyarország egy európai demokráciától – vélekedett. Azt mondta: egy felelős kormány sohasem tenne ilyet egy megélhetési válság kellős közepén. Ez a pénz jobb helyen lenne, ha akár a pedagógusok bérére, akár rezsitámogatásra költené a kormány – fogalmazott Varga Zoltán.

(MTI)

Már tudni, miért vont le indokolatlanul pénzt az Apple a magyar számlákról

Az OTP Bank szakemberei közvetlenül érték el az Apple londoni központjának szakértőit, akik a háttérben folyamatosan dolgoznak az ügyön.