Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

93 évesen megnősült Buzz Aldrin, a második ember, aki a Holdra lépett

Fotó: Twitter / Dr. Buzz Aldrin
Style

Szabó Kata

Szerkesztő

Aldrin 93. születésnapján jelentette be a nagy hírt, miszerint feleségül vette régi barátnőjét.

Buzz Aldrin korábban háromszor nősült, ezen házasságai végül válással végződtek, ám mindez nem vette el a kedvét attól, hogy negyedszerre is hűséget fogadjon újdonsült feleségének.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Az Adinnál 30 évvel fiatalabb dr. Anca Faur a Pittsburghi Egyetemen szerzett vegyészdiplomát, majd a Union Carbide nevű vegyipari vállalatnál és szintén ebben a szektorban tevékenykedő Johnson Matthey-nál vállalt munkát mielőtt a Buzz Aldrin Ventures-höz csatlakozott.

“Örömmel jelentem be, hogy 93. születésnapomon összekötöttem az életem régi szerelmemmel, Dr. Anca Faurral”, írta Twitteren Aldrin, majd egy képet is mellékelt a nagy napról.

Az amerikai űrhajós az Apollo-11 küldetés utolsó élő tagja, az 1969. július 20-án Holdra szállást kivitelező legénység közül ugyanis a parancsnoki modult vezető Michael Collins 2021 áprilisában, az elsőként Holdra lépő Neil Armstrong pedig 2012-ben hunyt el.

Aldrin tiszteletére az Apollo 11 leszállóhelyének közelében egy krátert is elneveztek róla a Holdon, számolt be róla az AFP.