Clouds
21 Budapest
Dollár
344,71 Ft
Euró
369,40 Ft
Font
428,88 Ft
Bitcoin
25,756 $

USA: 9 katona vesztette életét, miután egy kiképzésen lezuhant két helikopter

Fotó: EPA/TOMS KALNINS
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy több halálos áldozata van a szerencsétlenségnek.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Kentuckyban egy katonai kiképzés során lezuhant két Black Hawk helikopter, melynek következtében az amerikai hadsereg kilenc katonája vesztette életét.

Soron kívül Esős kedd vár ránk, több-kevesebb napsütéssel

Az Al Jazeera jelentése szerint a hadsereg szóvivője arról számolt be, hogy az egyik helikopteren négy, míg a másikon a személyzet öt tagja tartózkodott.

A tragédia szerdán késő este történt, Kentucky államban, a Trigg megyei Cadiz településen. A hadsereg közlése szerint mindkét helikopter HH-60 Black Hawk típusú volt, melyeket a Kentucky-Tennessee határ mentén fekvő Fort Campbellben állomásozó 101. légideszant hadosztály üzemeltetett.

Este 10 óra környékén azonban a két helikopter összeütközött és egy mezőn lezuhantak. John Lubas dandártábornok, a 101. légideszant parancsnokhelyettese megosztotta, a tragikus baleset egy rutinszerű éjszakai kiképzés során történt, hozzátéve, hogy egy speciális biztonsági csoport érkezik a helyszínre, hogy megvizsgálja az esetet.

Kentucky szenátusának tagjai csütörtök reggel egy perces néma csenddel tisztelegtek a baleset áldozatai előtt.Az eset egy hónappal azután történt, hogy a Tennessee Nemzeti Gárda két pilótája meghalt, amikor Black Hawk helikopterük egy alabamai autópálya mentén lezuhant egy kiképzési gyakorlat során.