18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

9 éves szórólapozó kislányt rabolt el és gyilkolt meg egy tanár

Fotó: Unsplash/Caroline Hernandez
not image

Borbély Fanni

2021. október 28. - 05:31

Egy “mentsük meg a bolygót” szórólapokat osztogató kislányt elrabolt és megölt egy tanárnő, akitől korábban még a saját gyerekeit is elvették.

Az orosz rendőrség szerint a kilencéves Sofia Zhavoronkovát öt órán át kínozták, “szétverték” a fejét, az arcát és a testét pedig “eltorzították”, miután Uljana Lanskaya – egy angol nyelvtanár – elcsalta.

A kis Sofia házilag készített szórólapokat “mentsük meg a bolygót” üzenetekkel, amelyeket egy barátjával együtt osztogatott idegeneknek. A 40 éves Lanskaya látta a lányokat, amint a járókelőknek osztogatták az üzeneteket, és megdicsérte őket zöld kezdeményezésükért.

“Szép munka, lányok, gyertek, veszek nektek valami finomat”

– mondta nekik a másik lány édesanyja szerint.

Lanskaya elvitte a lányokat egy kávézóba süteményért, majd édességet és fagylaltot vett nekik, mielőtt hazacsalta őket. A tanárnő ezután állítólag azt mondta a másik lánynak, hogy menjen haza, és őt sértetlenül el is engedte, mielőtt megtámadta és megölte Sofiát.

“Sofia találta ki az ötletet, hogy szórólapokat osztogasson. Ő maga írta őket a füzetéből kiszedett lapokra”

– mondta Sofia barátnőjének meg nem nevezett édesanyja.

Lanskaya állítólag elkeseredett, miután a hatóságok eltiltották őt saját fia és lánya nevelésétől, és azt mondta, Sofia úgy nézett ki, mint a saját gyermeke. A tanárnő többször is azt állította, hogy az egyébként egészséges lánya rákban szenved, és sürgős orvosi kezelésre van szüksége, és késsel fenyegette meg saját gyermekét.

Sofia halála után a rendőrség őrizetbe vette Lanskaját egy vonaton, amely a sarkvidéki kikötő, Murmanszk felé tartott. A hatóságok szerint beismerte a gyilkosság elkövetését. Később a bíróságon katonai egyenruhában azt mondta:

“Azért vallottam be, mert nagyon beteg vagyok. Rosszul érzem magam, nincs már olyan sok időm hátra”.

A nyomozók szerint azonban nincs bizonyíték arra, hogy halálos beteg lenne; Lanskaya később elismerte, hogy meghívta a lányokat a lakásába “teázni”. A nőt vágott sebek borították, a feje pedig “egy megtépázott, véres rendetlenség” volt – jelentette a Vologda-Poisk média.

Sofia eltűnését bejelentették, és 272 önkéntes bevonásával hatalmas rendőrségi keresés indult Vologda városában, a lány édesanyja, a 32 éves Anna Zsavoronkova pedig érzelmes felhívást tett a közösségi médiában. A rendőrség végül megtalálta a lány barátnőjét, miután az önkéntesek átnézték a biztonsági kamerák felvételeit, és látták a lányokat együtt.

A barátnő elmondta nekik a címet, ahol utoljára látta Sofiát, és amikor a rendőrök betörtek, Lanskaya ugyan nem volt jelen, de megtalálták Sofia holttestét. A rendőrség szerint elvágták a torkát, a fejét pedig egy tompa tárggyal verték össze. A Sun értesülései szerint Lanskaya két hónapra előzetes letartóztatásba került a gyilkossági nyomozás idejére.