Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

87 éves korában elhunyt a rock’n’roll ikonja, Jerry Lee Lewis

Fotó: Wikimedia Commons
not image

Borbély Fanni

2022. október 28. - 19:25

A szomorú hírt több helyről is megerősítették: 87 éves korában elhunyt a rock’n’roll egyik legnagyobb ikonja, Jerry Lee Lewis.

A legenda halálhírét a “Great Balls of Fire” című szám énekes csapata jelentette be pénteken egy közleményben, melyben úgy fogalmaztak:

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

“Meghalt Lewis, a rock’n’roll megszületésének talán utolsó igazi, nagy ikonja, akinek a blues, a gospel, a country, a honky-tonk és a nyers, ütős színpadi előadások sokasága annyira fenyegette a fiatal Elvis Presley-t, hogy az elsírta magát”.

A Great Balls Of Fire többek között az elsöprő sikerű Top Gun egyik ikonikus dala is

A legendát a mai napig az első igazi rock ‘n’ roll zenészek egyikeként tartják számon: 1957-ben vált híressé első slágerével, a “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On”-nal.

Jerry Lee-ről köztudott volt, hogy egy vérbeli showman volt, hiszen koncertjei zárójeleneteként felgyújtotta zongoráját, amiért kiérdemelte a “The Killer” becenevet is, hiszen mondhatni, “kiütötte” a közönséget fergeteges előadásával.

Jerry Lee a louisianai Ferriday-ben született és már 9 éves korában profin ütötte a billentyűket a zongorán, apja pedig látta benne a potenciált, ezért jelzálogot vett fel családi farmjukra, hogy megvehesse Jerry Lee első saját zongoráját – a befektetés abszolúte megtérült, első fellépésére pedig mindössze 14 éves korában került sor.

Az ifjú tehetség otthagyta az iskolát, hogy zenei pályájára koncentrálhasson, majd Memphisben kötött ki, ahol 1956-ban leszerződött a Sun Studioshoz: itt ismerkedett meg Elvis Presley-vel és Johnny Cash-sel, akikkel együtt jammelt, majd kiadta első kislemezét, mely elsöprő sikernek ígérkezett. Jerry Lee 1986-ban elsőként került be a Rock and Roll Hall of Fame legelőkelőbb csarnokába, és még a 80-as években is fantasztikus koncerteket adott.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.