Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,05 Ft
Euró
393,41 Ft
Font
460,77 Ft
Bitcoin
70,305 $

8100 rászorulón segít a Tesco és vásárlói

41 tonna élelmiszert gyűjtöttek az áruházakban.

Fotó: Unsplash/ Simone Hutsch
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Országszerte 98 Tesco áruházban gyűjtöttek élelmiszert rászorulóknak a múlt hétvégén megrendezett jótékonysági akcióban. Az áruházlánc a vásárlókkal és partnereikkel fogott össze a jó cél érdekében.

Két nap alatt mintegy 46 millió forintnyi adomány gyűlt össze, a legtöbbet tejet, rizst, tésztát, továbbá konzerveket adományoztak, valamint 4455 kilogramm édesség és bébiétel is érkezett az adományozóktól. Soron kívül Nagy tűz miatt kellett 50 embernek menekülnie egy budapesti társasházból

Az Élelmiszerbank kollégái a következő hetekben a boltok környékén élő rászorulók között osztják majd szét a tartós élelmiszereket, karitatív szervezetek közreműködésével – számolt be róla az áruházlánc.

Mint írják a budapesti, esztergomi, ajkai, szombathelyi és egri hipermarketekből érkezett a legtöbb felajánlás. Nagycsaládosok, gyermekotthonok, idősgondozásban élők, illetve családsegítők, fogyatékkal élők is részesülnek az élelmiszerekből.

Nem a Tesco az egyetlen, amely jótékonysági akciókkal segít a rászorulókon, a Lidl összesen több mint 3 milliárd forint értékben adományozott élelmiszereket és egyéb nem élelmiszer jellegű termékeket a támogatói programja keretében.

Ennyi volt, Xabi Alonso biztosan nem lesz Szoboszlaiék edzője

A legfrissebb hírek szerint a Liverpool kiszállt a versenyből, így nem Xabi Alonso fogja követni a távozás előtt álló Jürgen Kloppot a kispadon.