Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

8100 rászorulón segít a Tesco és vásárlói

TÉMÁK:
#akció #Tesco
Fotó: Unsplash/ Simone Hutsch
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

41 tonna élelmiszert gyűjtöttek az áruházakban.

Országszerte 98 Tesco áruházban gyűjtöttek élelmiszert rászorulóknak a múlt hétvégén megrendezett jótékonysági akcióban. Az áruházlánc a vásárlókkal és partnereikkel fogott össze a jó cél érdekében.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Két nap alatt mintegy 46 millió forintnyi adomány gyűlt össze, a legtöbbet tejet, rizst, tésztát, továbbá konzerveket adományoztak, valamint 4455 kilogramm édesség és bébiétel is érkezett az adományozóktól.

Az Élelmiszerbank kollégái a következő hetekben a boltok környékén élő rászorulók között osztják majd szét a tartós élelmiszereket, karitatív szervezetek közreműködésével – számolt be róla az áruházlánc.

Mint írják a budapesti, esztergomi, ajkai, szombathelyi és egri hipermarketekből érkezett a legtöbb felajánlás. Nagycsaládosok, gyermekotthonok, idősgondozásban élők, illetve családsegítők, fogyatékkal élők is részesülnek az élelmiszerekből.

Nem a Tesco az egyetlen, amely jótékonysági akciókkal segít a rászorulókon, a Lidl összesen több mint 3 milliárd forint értékben adományozott élelmiszereket és egyéb nem élelmiszer jellegű termékeket a támogatói programja keretében.