Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Közel 800 ezer ukrán vesztette el otthonát az orosz invázió óta

A pusztítás nyomai egy csernyihivi lakásban egy orosz légicsapást követõen 2022. március 27-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Natalija Dubrovszka
not image

Nagy Noel

2022. július 27. - 22:33

Nemcsak emberéletekben és gazdasági katasztrófában mérhető az orosz agresszió pusztító hatása, hanem a vérrel és verejtékkel felépített otthonok megsemmisülésében is.

Irjina Verescsuk, Ukrajna miniszterelnök-helyettese arról számolt be, hogy az orosz agresszió kezdete óta már legalább 800 ezer ukrán vált technikailag hajléktalanná.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Az ideiglenes lakhatás kérdését illetően, legalább 800 ezer ukrán állampolgár van, aki elvesztette az otthonát” – idézte a The New Voice of Ukraine.

Verescsuk megnyugtatott mindenkit, hogy a vidékfejlesztési minisztérium már megkezdte a munkálatokat ezek helyreállítására és új lakóházak megépítésére.

A miniszterelnök-helyettes elmondta azt is, hogy számos projekt épül már most is, amely több esetben a lengyel vagy más kormányokkal közös projektek.

Verescsuk ugyanakkor elmondta, hogy a következő fűtési szezonig nem lesznek képesek megfelelő számú házat építeni, ezért probléma lehet a késő őszi-téli időszakban.

A miniszterelnök-helyettes jelezte, hogy igyekeznek mindent megtenni, hogy a megfelelő lakhatást és fűtést biztosítsák mindenkinek, a helyzet körülményeire tekintettel ez nehéz, de megtesznek minden tőlük telhetőt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.