Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

73 ezer nézővel, maszk nélkül rendeztek meg sporteseményt a járvány közepette

Illusztráció/MTI/EPA/Reuters pool/Andrew Couldridge
not image

Nagy Noel

2021. május 9. - 20:32

Texas államban már a jelentősen enyhült járványhelyzetre tekintettel valamennyi korlátozó intézkedést feloldották, így a texasiak már elkezdhették visszakapni a régi életüket.

Ez pedig egy olyan eseményben is megnyilvánult, amelyre itt Európában sokan csak szorongások közepette tudnának ránézni: 73 ezer néző előtt, maszkviselési és távolságtartási kötelezettség nélkül rendeztek meg egy bokszmérkőzést – írja a svájci 20Min hírportál.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A mérkőzésen egyébként Saul „Canelo” Álvarez győzte le a brit Billy Joe Saunderst, mellyel sikerült megszereznie a WBO nagyközépsúlyú bajnoki övét is, ezzel pedig már egyszerre négy öv van a vállán a WBA szuperbajnoki, a WBC, valamint a Ring Magazine öveivel együtt.

Ráadásul a mérkőzés nézői rekordot is döntött, amelyet ráadásul korábban a legendás Mohamed Ali állított fel: 1978-ban, a Leon Spinks ellen mérkőzésén 63 350 néző vett részt zárt stadionban, ezt Álvarezék mérkőzése több mint 10 ezer szurkolóval döntötte meg.

A koronavírus-járvány kitörése óta ez volt a legnagyobb sportesemény, amelyet az Egyesült Államokban rendeztek, és amelynek részt vevői mondhatni egyáltalán nem aggódtak, hogy esetleg egy szuperterjesztő esemény lehet a meccsből.

Saunders a mérkőzés előtt kiemelte, hogy szerinte a párharccal egy nagyon fontos precedenst teremtenek a világ előtt, míg Álvarez már-már elérzékenyülten mondta, hogy nagyon jó érzés volt szurkolók előtt vívni, mivel hosszú ideig kellett nélkülük részt venni a sporteseményeken.

Texasban egyébként már nagyobb zenei fesztiválokkal is kísérleteznek, április végén például az Ubbi Dubbi zenei fesztivált rendezték meg, amely szintén a járvány előtti időket idéző módon került lebonyolításra, ráadásul nem is lett szuperterjesztő esemény belőle.