Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

713 ezer forintot kérnek egy játékért a Steam-en

TÉMÁK:
#steam
Fotó: Steam
Konzol/Videójátékok

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A mintegy 2000 dollárba, vagyis valamivel több mint 710 ezer forintba kerülő játékot egyesek kevesebb mint két óra alatt kipörgethetik.

Nem példa nélküli, hogy a Steam-en túláraznak egy-egy játékot, ám ProX nevű fejlesztő “The Hidden and Unknown” című alkotása mind közül kitűnik a maga 1999.90 dolláros árcédulájával. Ezzel természetesen egy címet már be is zsebelt magának, ugyanis az áruház toronymagasan legdrágább játéka lett.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

A Január 23-án elérhetővé vált játék kapcsán a The Gamer feltette a kérdést a fejlesztőnek, hogy mégis mivel indokolták a játé kimagasló árazását, ám egy meglehetősen arrogáns választ kaptak.

A ProX ugyanis közölte, hogy úgy árazták be a játékot, ahogy azt jónak érezték, majd hozzátették, joguk volt ilyen magas árat megszabni. Ezt követően azonban a másik oldalukat is megmutatták, ugyanis jelezték, hogy mivel a játékosok egy része vélhetően két órán belül kipörgeti a játékot, bárki kérhet pénzvisszatérítést, mert nem céljuk, hogy a vásárlók azt érezzék, átverték őket.

Bár elsőre talán mindenki úgy gondolja, hogy nem sokan vetemednek majd a játék letöltésére, valójában egy ügyes marketing trükk is meghúzódhat a háttérben, ugyanis, mint arra a GameRant felhívta a figyelmet, sokan már kíváncsiságból is megnézhetik, mi kerül egy játékon több mint 700 ezer forintba, és akkor a tehetős streamerekről még nem is beszéltünk, akik néhány közvetítéssel vissza is kereshetik a játék árát.

Ha több százezer forint helyett inkább ingyen vágnál bele egy új játékba, látogass el az Epic Games Store-ba, ahol ezen a héten is kijelöltek számodra egy címet.