Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

7 évtizede most először születtek gepárdok Indiában (videó)

TÉMÁK:
#India
Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek
Greenbox
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Több mint 70 évvel azután, hogy Indiában hivatalosan is kihaltnak nyilvánították a gepárdokat, most négy gepárdbébi született az országban.

A CNN az indiai környezetvédelmi miniszter bejelentése nyomán számolt be arról, hogy több mint 70 évvel azután, hogy Indiában hivatalosan is kihaltnak nyilvánították a gepárdokat, szerdán négy gepárdbébi született az országban.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A kölykök két rehabilitált gepárdtól születtek, melyeket tavaly szeptemberben szállítottak át Namíbiából az indiai Kuno Nemzeti Parkba.

A Madhja Prades állam középső részén található nemzeti parkba összesen nyolc gepárdot szállítottak a kormány azon tervének részeként, hogy a következő öt év leforgása alatt 50 nagymacskát telepítsenek újra az országban.

A környezetvédelmi miniszter, Bhupender Yadav egy tweetet is közzétett, és a gepárdok születését „a vadvilág megőrzésének történetében jelentős eseménynek” nevezte.

Narendra Modi miniszterelnök szintén üdvözölte a gepárdbébik születését, és „csodálatos hírnek” nevezte. A gepárdbébik születése azért is okozott elsöprő örömet az országban, mert pár nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy az egyik Namíbiából átszállított Sasha nevű nőstény vesebetegségben elpusztult. A gepárdokat hivatalosan 1952-ben kihaltnak nyilvánították Indiában.