Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

660 ezres fizetésért toboroz figyelőket a magyar titkosszolgálat

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 14. - 18:11

Nemrég jelentős összeggel növelte a kormány a titkosszolgálatok költségvetését, a támogatások egy része pedig bérköltségre megy.

Havi bruttó 660 ezer forintos fizetésért keres műveleti felderítőket, azaz figyelőket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ), az alapbér mellé pedig bruttó 200 ezer forintos cafetériát, közel százezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat ígérnek.

Soron kívül NATO-főtitkár az annexióról: a háború kezdete óta ez a legsúlyosabb eszkaláció

A munka feltételeiként az érettségit és a büntetlen előéletet jelölték meg, de előnyt jelent a jogosítvány, a sportos életmód és a nyelvtudás, valamint a technológiák iránti érdeklődés – derül ki a hvg.hu beszámolójából.

A felvétel egy előszűréssel és egy tájékoztató előadással kezdődik, majd egy szakmai interjú és egy pszichikai alkalmassági vizsgálat vagy kompetenciavizsgálat követi. Ezután egészségi alkalmassági vizsgálat, nemzetbiztonsági ellenőrzés jön, ha pedig minden rendben megy, akkor a kinevezés.

A titkosszolgák kiképzése után jellemzően az lesz a feladatuk, hogy célszemélyeket vagy célobjektumokat figyeljenek meg, lehetőleg észrevétlenül, s bár nem könnyű bekerülni, biztos munkahelyet, előrelépési és szakterületek közötti átjárási lehetőséget is garantálnak.

Akik egykor ezen a területen dolgoztak, állítják, hogy nem túl családbarát, és nem is stresszmentes munka, hiszen a figyelők munkaidejét és munkahelyét általában a megfigyelt személyek határozzák meg.

Ugyanakkor nem meglepő, hogy jelenleg toborzást tartanak, mivel a kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét, amely által az NBSZ 14,4 milliárd forinttal lett gazdagabb, a pluszforrások jelentős része pedig személyi juttatásokra megy el.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.