65 millió fontos igazolásra készülhet a Chelsea, de egy sztárnak mennie kell?

not image

A T-800-as

2020. augusztus 3. - 16:44

Frank Lampard sok potenciált lát az egyik városi rivális játékosában, akinek a leigazolása minden szempontból sokba kerülhet a londoni kékeknek. Ugyanakkor nagy szükség lehet rá.

Frank Lampard sok potenciált lát az egyik városi rivális játékosában, akinek a leigazolása minden szempontból sokba kerülhet a londoni kékeknek. Ugyanakkor nagy szükség lehet rá a jövő érdekében.

A Chelsea egy igen furcsa szezont zárt a Premier Leaguéban, de végül megszerezték a bronzérmet és az ezzel járó BL-indulást. Ez különösen fontos volt Lampard karrierje szempontjából, aki még mindig csak az edzői pályafutása legelején tart.

Nagy felelősség egy ekkora klubot irányítani, és a minimális cél az lehet, hogy a következő idényben is a legalább a TOP-5-ben legyenek. Ehhez növelni kell a tétet, mert jól látni, hogy a kisebb csapatok nagyon erősek tudnak lenni.

A Liverpool, a Manchester City és a Manchester United is nagyon nehéz ellenfélnek ígérkezik. Lampard elsősorban a védekezésen szeretne javítani, amiben egy 21 esztendős játékos lehet az egyik legnagyobb segítségére.

Koronavírus ide vagy oda, még mindig nagyon sokba kerülnek a játékosok, független attól, hogy a klubok óriási pénzeket veszítenek az üres lelátók miatt. Egy furcsa helyzet állt elő, ami azt eredményezheti, hogy szinte mindenkinek meg kell válnia pár jobb játékostól, ha nagyobb igazolásokat akarnak végrehajtani.

A Chelsea is beletartozik ebbe a körbe, és ahhoz, hogy ki tudja fizetni ezt a 65 millió fontos igazolást, lehetséges, hogy el kell köszönnie az egyik sztárjától. Lampard ezt a jövő érdekében is tenné, mivel a West Ham védekező középpályása csak jövő január közepén lesz 22 esztendős. Declan Rice-t az egyik legjobb fiatal tehetségnek tartják, aki nem mellesleg a Chelsea-nél nevelkedett 2006 és 2014 között.

A brit Express is arról ír, hogy Rice esetleges érkezésének duplán ára lehet. Egyrészt ott van a magasabb átigazolási díj, másrészt lehetséges, hogy emiatt túl kell adni az egyik sztáron. Rice a West Ham-nél védekező középpályást játszik, de Lampard valószínűleg hosszú távon a védelem tengelyében számítana rá.

Ez pedig Kurt Zouma, Antonio Rudiger vagy Andreas Christensen eladásához vezethet a Daily Telegraph szerint, bár alternatíva lehet az is, hogy Jorginho fog menni, aki visszatérhet a Seria A-ba. A Sky Sports szakértője, Gary Neville, az egykori Manchester United-játékos azt mondta, a brazil nem felel meg annak a csapatnak, amit Lampard tervez felépíteni.

„Azt hiszem, attól a pillanattól kezdve, amikor Frank Lampard belépett, egyértelmű volt, hogy egy fiatal és éhes csapatot akar építeni. Csak nézzék meg David Luiz elengedését.”

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-sulyos-penzugyi-helyzet-a-barcelona-sztarjanak-tavozasahoz-vezethet-nagy-fogas-lehet/