Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,50 Ft
Euró
381,45 Ft
Font
445,05 Ft
Bitcoin
43,446 $

6 alkalom, amikor az Olimpiát törölték vagy elhalasztották

Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy a 2020-as tokiói Nyári Olimpiai Játékokat elhalasztották a koronavírus járvány miatt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és Japán miniszterelnöke, Shinzo Abe megegyeztek abban, hogy áthelyezik az Olimpia időpontját 2021-re.

Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A döntés azt követően történt, hogy Kanada és Ausztrália bejelentették, ők biztosan nem küldenek sportolót a júliusban kezdődő eseményre. A Nyári Olimpia a legnagyobb sporteseménynek számít világszerte, rendszerint több mint tízezer sportoló több mint száz országból érkezik a megmérettetésre minden negyedik évben.

Nagy ritkaságnak számít, ha a Nyári vagy Téli Olimpia elhalasztásra vagy törlésre kerül. 1896 óta, amióta a modern Olimpiai Játékok megkezdődtek, mindösszesen hatszor került sor ennek a fájdalmas döntésnek a meghozatalára, akkor is jellemzően háborúk miatt. Soron kívül Akár mínusz 11 fok is lehet éjszaka

Az Olimpiai Játékok nagy része az első és második világháborúk miatt került törlésre. Az 1940-es Nyári Olimpiát, ami eredetileg Tokióban került volna megrendezésre, először Helsinkibe helyzeték át, majd a háború miatt úgy, ahogy van, törölték. A jelenlegi koronavírus járvány az első alkalom az olimpiai küzdelmek történetében, hogy a játékokat háborútól eltérő ok miatt halasszák el. A teljes lista így néz ki:

  1. 1916-os Nyári Olimpia – Berlin, Németország
  2. 1940-es Nyári Olimpia – Tokió, Japán és Helsinki, Finnország
  3. 1940-es Téli Olimpia – Garmisch-Partenkirchen, Németország
  4. 1944-es Nyári Olimpia – London, Egyesült Királyság
  5. 1944-es Téli Olimpia – Crotina d’Ampezzo, Olaszország
  6. 2020-as Nyári Olimpia – Tokió, Japán