Nincs is 5G-hálózat Indiában, mégis abban hisznek az emberek, hogy az 5G okozza a járványt

Az 5G, azaz az ötödik generációs mobilhálózat kiépítése ellen tiltakoznak a stop5G.be Collective csoport aktivistái a brüsszeli igazságügyi minisztérium épülete előtt 2021. február 24-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
not image

Nagy Noel

2021. május 13. - 17:07

Már az indiai kormánynak is közleményt kellett kiadnia, hogy még egyelőre az országnak köze sincs az 5G-hálózatokhoz, annyira elterjedt lett a járvány kapcsán népszerű összeesküvés-elmélet.

Jelentős pusztítást végez a koronavírus-járvány Indiában, amelynek ráadásul csak egy töredékét tükrözik a hivatalos adatok. Az egészségügyi rendszert jelentősen túlterhelte az új járványhullám, részben az országban megjelent duplamutáció miatt.

Indiában az is jelentős problémát okoz, hogy sokan elhisznek különböző összeesküvés-elméleteket a vírusról és olyan gyógymódokat is kipróbálnak, amelyek kifejezetten veszélyesek. A konteók közül a legnépszerűbbé pedig az vált, hogy az 5G-hálózatok következtében tört ki a járvány.

Ezzel csak annyi a bökkenő, hogy Indiában nincs még 5G-hálózat és még akár évekbe telhet, mire rendesen kiépítik azt – írja a 24.hu. Ez az összeesküvés-elmélet annyira elterjedt, hogy már az indiai kormány is sajtóközleményt kellett, hogy kiadjon.

A telekommunikációért felelős minisztérium ugyanis kijelentette, hogy mindössze májusban adtak egyáltalán engedélyt arra, hogy majd a jövőben teszteljék az 5G-tornyokat, de maguk a tesztek is még hónapok múlva jöhetnek csak.

De nem egyszer fordult már elő olyan is, hogy akár politikusok tanácsára tehénvizeletet fogyasztottak koronavírus-fertőzöttek, mert az csodagyógyszer. Mindeközben pedig folyamatosan növekszik a halottak száma, még a krematóriumok is túlterheltté váltak.