Clouds
21 Budapest
Dollár
344,39 Ft
Euró
370,61 Ft
Font
431,39 Ft
Bitcoin
26,860 $

544 kilós fehér cápa úszkált Dél-Karolina partjainál

Fotó: Unsplash/Gerald Schömbs
Greenbox
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A megtermett, 3,6 méteres fehér cápát a héten Dél-Karolina partjainál kapták lencsevégre, közel egy évvel azután, hogy New Jersey partjainál észlelték.

Az OCEARCH nonprofit tengerkutató csoport, mely nyílt forráskódú adatokat szolgáltat a cápák vándorlásáról, arról számolt be, hogy Ironboundot, a kifejlett, közel 544 kilós fehér cápát csütörtök reggel kétszer is észlelték Dél-Karolina közelében.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Először 2019. október 3-án, az Új-Skócia körüli vizeknél látták, akkor pedig meg is jelölték, nevét pedig a kanadai West Ironbound-szigetről kapta. A CNN jelentése szerint az OCEARCH olyan nyomkövetővel fogja be és szereli fel a cápákat, mely csipog, amikor azok az óceán felszínére törnek.

Ironboundot legutóbb tavaly április végén észlelték New Jersey partjainál, Bob Hueter, az OCEARCH vezető kutatója pedig akkor azt mondta, a cápa akkor körülbelül 20 éves lehetett.

Amióta megjelölték, Ironbound nem unatkozott, ugyanis mintegy 24 439 kilométert úszott le. Hueter megosztotta, az Atlanti-óceánban élő fehér cápák minden évben vándorolnak, a nyarat a Kanada melletti északi vizekben töltik, a telet pedig egészen a Mexikói-öböl keleti részéig délen.