Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

51 évvel ezelőtt elrabolták, egy DNS-vizsgálat után újraegyesülhetett családjával

Fotó: Unsplash/Omid Armin
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A texasi család elsőre nem is akarta elhinni, hogy 51 évvel ezelőtt elrabolt lányukat láthatják újra, ám a DNS-vizsgálatnak köszönhetően visszakapták gyermeküket.

A CNN jelentése szerint a család vasárnap jelentette be, hogy újraegyesültek lányukkal, akit több mint öt évtizeddel ezelőtt csecsemőként elraboltak – a családi csodát a 23andMe DNS-szolgáltatásának köszönhetik. Melissa Highsmith 1971-ben mindössze 22 hónapos volt, amikor bébiszittere – akit arra kértek fel, hogy vigyázzon a gyermekre – elrabolta.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Melissa, aki Melanie néven nőtt fel, élete nagy részét Fort Worthben töltötte, és egyáltalán nem volt tudatában annak, hogy annak idején elrabolták, ennek okán pedig fogalma sem volt arról, hogy családja évtizedeken át kereste őt, amíg nem érkezett egy üzenete a Facebookon. Első látásra azt gondolta, hogy egy átverés.

A nő a helyi KTVT-nek nyilatkozva megosztotta, az apja küldött neki egy üzenetet a Messengeren, melyben azt írta:

“Tudod, 51 éves keresem a lányomat.”

Az üzenet láttán a nő megkérdezte “a személyt, aki felnevelte”, hogy “nincs valami, amit meg akarsz osztani velem?” – ekkor nyert megerősítést, hogy ő az a bizonyos kis Melissa, akit családja 51 éve keres.

Highsmith szülei szombaton találkoztak újra rég eltűnt lányukkal, és elvégezték a hivatalos DNS-vizsgálatot is, ám a szülők megosztották, hogy ahogy meglátták, pontosan tudták, hogy ő az.

“Már abban a pillanatban, amikor megláttuk a képeit, megláttuk az anyajegyét, és láttuk, hogy a születésnapja nagyon közel van a mi Melissáénkhoz, azonnal rájöttünk, hogy minden kétséget kizáróan Ő A MI LÁNYUNK”

– írta a házaspár egy Facebook-bejegyzésben.