5+1 dolog, amit imádunk a kutyáinkban

not image

A T-800-as

2020. január 16. - 10:10

Akár egy hatalmas listát is lehetne készíteni arról, hogy mit imádunk a kutyáinkban, akik mind különböző személyiségek, de most nézzük meg azokat a pontokat, amik szinte az összes kutyusra jellemzőek.

Az állattartás hatalmas felelősség, és örökre szól. Ennek ellenére nagyon sok olyan ember van, aki egyszerűen kidobja a kutyáját. Megannyi tragikus és szomorú történetet láthatunk a közösségi médiában, amik az emberi kegyetlenségről szólnak.

Az ártatlan állatok védelme még mindig nem elég hatékony, de szerencsére néhány ország egyre inkább fellép az állatkínzás ellen, és azt törvénybe foglalja. Ha egy kutya érkezik a családhoz, annak igenis ugyanolyan családtagnak kell lennie, akiért mindent meg kell tennünk, mintha csak a gyermekünk lenne.

Egy kutya gyakorlatilag csak adni tud az élete során. Emiatt is kell törekednünk arra, hogy a lehető legboldogabb életet biztosítsuk számára, hiszen az ő biológiai órájuk sajnos sokkal gyorsabbak ketyeg, mint az embereké. Talán emiatt is ennyire különlegesek, és minden percben arra koncentrálnak, hogy boldogságot okozzanak.

Kutyából sincs két ugyanolyan, hiába beszélünk ugyanazon fajtákról. Mindegyik állat más és más egyéniség, de vannak közös pontok, amik gyakorlatilag az összes személyiségre jellemzőek. Alább megpróbáltuk összegyűjteni ezeket a teljesség igénye nélkül.

Mindig készen állnak a játékra
Nem túlzás azt állítani, hogy ha a legmélyebb álmukból is ébresztjük fel őket, akkor is azonnal készek a játékra.

Érzik, ha baj van
Az egyik legkülönlegesebb tulajdonságuk az, hogy megérzik a bajt. Nagyon jó receptorokkal rendelkeznek, és ez nem egyszer életet is menthet. Ha például betegek vagyunk, még inkább törődőek, és szinte a nap 24 órájában velünk vannak.

Különlegesen mosolyognak
A kutya mosolya utánozhatatlan, és mindig ad némi boldogsághormont az embernek.

Hűség
A kutya számára a hűség talán a legfontosabb. Még akkor is készek kitartani a gazdájuk mellett, ha azok nem bánnak velük túl jól. Ha pedig egy gazdi eltávozik, abba sok esetben a kutya belerokkan.

Soha nem bántanak meg
Mindig adnak és adnak… Nem önzőek, nem kétszínűek, nem gonoszak… Soha nem bántanak meg bennünket szándékosan. A jelszavuk „adni, adni és adni.”

Úgy örül, mintha hetekre mentél volna el
Hiába viszed csak le a szemetet vagy mész el bevásárolni 1 órára, ugyanúgy fog neked örülni, mintha csak napokra vagy hetekre mentél volna el. Nekik pár perc is sok, amikor a gazdi nincs otthon.