Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,12 Ft
Euró
395,04 Ft
Font
461,90 Ft
Bitcoin
70,802 $

5000 fős koncertre készülnek Barcelonában egy sikeres Covid-mentes kísérlet után

Barcelona egyik legnépszerűbb zenei rendezvényhelyszíne 5000 fős közönség előtt készül koncertet tartani március végén, miután új fertőzés nélkül zárult egy korábbi kísérletük.

Fotó: Michal Franczak/Unsplash
Kult

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Love of Lesbian indie zenekar lesz annak a barcelonai rendezvénynek a húzóneve, amit március 27-én rendeznek meg a fővárosban, és ha minden jól megy, az esemény megalapozhatja majd a jövőbeni hasonló fesztiválok új protokollját.

A résztvevőknek nem kell majd a közösségi távolságtartás szabályaira ügyelniük, és italfogyasztásra is lehetőséget biztosítanak a szervezők, vagyis a Festivals per la Cultura Segura, azaz a Biztonságos Kultúráért Fesztiválok – írja a Reuters Soron kívül Hajdú Péter: sajnálom, hogy Varga Judit magánéletéből szappanopera lett

Ahhoz, hogy elkerüljék, hogy az esemény szuperfertőzővé váljon, a résztvevőknek köztelező lesz a koncert napján készült negatív Covid-19 antigén tesztet felmutatniuk, és FFP2-es maszkokat kell viselniük. A rendezvény helyszínéül szolgáló arénát különböző zónákra osztják, és az egyes zónákban kevesebb, mint 1800 fő tartózkodhat majd.

A szervezők azután döntöttek az esemény megrendezése mellett, hogy remek eredménnyel zárult a tavaly decemberben elvégzett kísérleti koncert, melyet tudományos megfigyelés alatt tartottak. A bulin csaknem 1000 ember vett részt a barcelonai Apoloban, ami körülbelül a fele a helyszín kapacitásának, és minden résztvevő hasonlóképpen negatív teszttel érkezett, valami a rendezvény alatt maszkot kellett viselniük.

A koncert után 8 nappal mindent résztvevőt teszteltek, és egyikük sem fertőződött meg koronavírussal. A kísérleti bulit egy barcelonai egyetem felügyelete alatt tartották meg, az eredményeket pedig egy egészségügyi folyóiratban publikálták. 

Ha a március 27-i esemény is hasonlóan zárul, a koronavírus-járvány kirobbanása óta romokban heverő élőzene-ipar lehetőséget kaphat a talpraállásra.

Völner-Schadl-ügy: tanúként hallgatták ki Varga Juditot

Tájékoztatás az úgynevezett Völner–Schadl-ügy nyomozásáról – ezzel a címmel hirdetett sajtótájékoztatót csütörtök délelőttre a Központi Nyomozó Főügyészség.