Clouds
21 Budapest
Dollár
344,72 Ft
Euró
370,93 Ft
Font
431,78 Ft
Bitcoin
26,896 $

500 ezres jutalmat kapnak a BKV dolgozói, ha átcsábítanak egy buszvezetőt

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint a BKV egy nyári toborzókampányt hirdetett, melynek keretében 500 ezer forintos jutalmat kínál azon dolgozóknak, akik át tudnak csábítani pár buszvezetőt a vállalathoz.

A 24.hu értesülései szerint a toborzókampány egész nyáron, június 1. és augusztus 31. között él, s a BKV dolgozói vehetnek részt benne, akik akkor kapják meg a félmillió forintos bónuszt, ha az átcsábított buszvezető még 6 hónap múlva is főállásban a BKV-nál dolgozik.

Az 500 ezer forintos jutalom bruttó összeg, és a beszervezett busz-és trolivezetők is megkapják, ha fél évnél tovább maradnak a vállalatnál. A BKV közlése szerint azok jelentkezését is várják, akik még nem rendelkeznek a buszvezetéshez szükséges D kategóriás jogosítvánnyal, hiszen rendszeresen indítanak képzéseket a C kategóriával rendelkezőknek.

A vállalat azt is megosztotta, hogy a jelentkezők már a tanfolyam ideje alatt is munkaviszonyban lesznek, s nekik is jár egy kis extra, ugyanis a munkabár mellett sikeres vizsgánként bruttó 150 ezer forintos jutalomban részesülnek.

A legfrissebb adatok szerint a BKV-nál jelenleg mintegy 2000 buszvezető és 280 trolibuszvezető dolgozik, átlagos bérük pedig bruttó 370 ezer forint. Az is kiderült, hogy a vállalat ők jelentkezését várja, mivel a BKV-nál jelenleg dolgozó női buszvezetők aránya csupán 3 százalék, a trolibuszoknál pedig mindössze 8 százalék.